Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, sahur ve iftarda alınabilecek olası kilolar için sosyal medyada viral olan yeni kilo kontrolü yöntemleri ortaya çıkmaya başladı.

 Uzmanlar bu ayda aşırı kilo alımı yaşamamak için yeme içme dikkat etmek gerektiğini sıklıkla vurguluyor. Lezzetli yemekler iştah kabartan sofralar özellikle bu ayda yemek yerken ölçünün kaçmasına sebebiyet verebiliyor sosyal medya fenomenleri de Ramazan ayının. yaklaşması ile birlikte tedbirlerini önden almaya başladı. Son dönemlerde kilo kontrolüne yönelik detoks içecekleri viral oluyor.

 Bir dönemin favori detoks içeceği maydonoz suyu yeniden viral oldu. Bu içeceğin içersinde bulunan maydonoz ve limon ödemi dakikalar içerisinde vücudunuzdan uzaklaştır biliyor ancak her detoks içeceği gibi bu içeceğin tüketiminde de aşırıya kaçınmaması gerekiyor.

 Yapımı oldukça kolay, birkaç demet maydonoz dört bardak suyun içerisine atarak kaynattıktan sonra suyun renginin yeşilimsi bir hal almasıyla altını kapatıyorsunuz. ardından suyun içerisine birkaç damla limon ekleyerek tatlandırıyor ve bu şekilde tüketiyorsunuz. Bununla birlikte yine bu tarz içeceklerin uzman görüşü olmadan tüketilmemesi gerektiğine ve her listesinin kişiye özgü olarak tasarlandığını unutmamak gerekiyor.