Palyatif Bakım Merkezimiz ile ilgili, Taşova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kağan COŞKUN açıklamada bulundu. Palyatif bakım, hayatı boyunca ciddi hastalıklarla yaşamak durumunda olan bireylere hastalıklarıyla baş etmelerini kolaylaştırmak amacıyla sunulan tıbbi bakım türüdür. Palyatif bakımda amaç, bireyin hayatını tehdit eden hastalığın semptomlarını ve hastanın yaşadığı stresi azaltmaktır.

  Böylelikle hem hastanın hem de hasta yakınlarının yaşam kalitesi artabilir. Palyatif tedavi için özel bir merkez ve tedaviyi uygulayacak özel bir ekip bulunur. Palyatif bakım, hastanın ihtiyaçlarına göre belirlenir ve içeriği hastadan hastaya farklılık gösterebilir.

Palyatif Bakım Nedir?

Palyatif bakım merkezi, sağlık alanındaki önemli bölümlerden biridir. Ciddi veya yaşamı tehdit eden bir hastalığa sahip bireylerin daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlamak ve konforlarını artırmak için palyatif bakım uygulanabilir. Palyatif uygulamalar, kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir; ancak genel olarak fiziksel, ruhsal ve eğitim içerikli bir bakım sunar. Hastaların isteklerini göz önünde bulunduran palyatif bakımın amacı, hastaların genel sağlık durumlarının daha iyi bir konuma gelmesidir. Bazen destekleyici bakım olarak da adlandırılan palyatif bakım, kronik bir hastalıkla yaşamak zorunda kalan hastaların yaşadığı semptomları ve stresi ele alır. Aynı zamanda hasta yakınları ve hasta bakıcıları için de destek sağlayabilir.

Palyatif Bakım Ne Kadar Sürer?

 Palyatif bakımın süresi, hastanın durumuna ve hastalığın seyrine göre değişiklik gösterebilir. Palyatif servisi genel olarak, hastanın huzuru ve sağlığını ön planda tutmayı amaçlar. Hastanın refah seviyesinin artmasını amaçlayan palyatif bakım, genel sağlık durumunu belli bir seviyenin üstünde tutmaya çalışır. Bundan dolayı palyatif bakımın belirli bir süresi yoktur.

Palyatif Bakım hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen hasta ve hasta yakınlarımızı hastanemize bekleriz.