Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 13:33

BU HAFTAKİ KONUĞUMUZ SN ALİ RIZA AĞIŞ

Desteklilerinsesi sitesinin editörü Sayın Sezgin ÜNSAL haftanın konuğu bölümüne sitemiz editörü Ali Rıza AĞIŞ 'ı konuk etti.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 24-02-2015 22:09   Güncelleme : 29-12-2018 20:11
BU HAFTAKİ KONUĞUMUZ SN ALİ RIZA AĞIŞ

SEZGİN: Sayın Ali Rıza Bey izleyicilerimize kendinizi tanıtırmısınız?
ALİ RIZA: 1970 yılında Taşova da dünyaya gelmişim. İlk ve ortaokulumu Taşova da tamamladım.1988 yılında Nevşehir Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulunu kazandım ve 1992 yılında bu okulda Kapadokya da Turizm Otelcilikten mezun oldum. Ondan sonra staj dönemim oldu. Staj döneminden sonra kendi işlerimizin ağırlık kazanmasından dolayı kendi işlerimizin yoğun olmasından dolayı gidip herhangi bir otelde çalışmaktansa kendi iş yerimizde çalışmayı yeğledim. Ağabeyim kardeşim babamlarla birlikte 1992 yılından beri sürekli çalışıyoruz ve şuanda da şirketimizi bu konuma getirdik.
SEZGİN: Sayın Ali Rıza Bey Taşova ilçemizin genç iş adamlarındansınız. Geleceğe yönelik plan ve projelerinizi anlatırmısınız? 
ALİ RIZA: Biz şu anda kardeşlerim babam hep birlikte elli üç personelimizle birlikte amacımız desturumuz sürekli daha iyiye daha kaliteliye ulaştırmak. Müşterimize de bu süre zarfında en güzelini verebilmek. Biliyorsunuz ki 2004 yılı içerisinde Uçaş Parke’den satın almış olduğumuz fabrika da mobilya üretimine başladık. Mobilya üretimlerimiz genç odaları yatak odaları koltuk takımları ve mutfak dolapları şeklinde devam ediyor. Türkiye genelinde kırk beş bayi ağımız bulunmakta. Her geçen gün ürün çeşitlerimizi yeniliyoruz. Koltuk takımlarımızda sürekli yeni çalışmalar yapıyoruz. Fabrikamızda çok iyi kaliteli ustalarımız var. Onlarda sağ olsunlar çalışmadan hiçbir taviz vermeden kendileri fedakârlık bulunarak sürekli çalışıyorlar. İleriye yönelik projelerimize gelince şu anda elli üç kişilik kadromuzu gün geçtikçe satışımızı da attırarak ilk etapta yüz daha sonra iki yüz gibi düşünüyoruz eleman sayımızı da. Marke te gelince genellikle ben markette duruyorum. Markette de on onbir kişilik ağımızla çalışıyoruz. Şükürler olsun yaptığımız indirimli günlerle kataloglarla bunları sürekli müşterilerimize duyuruyoruz. Çekirdekten gelen büyük Ticari anlayışımız var. Biz babam Özgür AĞIŞ’ tan ticaretin ne demek olduğunu bereketin ne demek olduğunu çok iyi öğrendik. Şu anda çalışmalarımızı müşteri odaklı yapıyoruz Müşterilerimizin bizim için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. 
SEZGİN:Sayın Ali Rıza bey Amcanız sn Özkan beyle yapmış olduğumuz röportaj da Amcanız sizin turizmci olduğunuzu yöremizin turizmi açısından çok büyük projelere imza atacağınızdan bahsetmişti.ne gibi projeler olabilir bunlar. 
ALİ RIZA: Mezun olduktan sonra turizm işletmecilik mezunu olduğum için şu anda market işletmeciliği yapıyorum. Birbirini benzer sektörler ama mezun olduğum okul turizm otelcilik gönlümün bir yerinde sürekli kendi işimi yapma arzusu var. Bizim belgemizde de ALLAH’IN bir lütuf cennetten bir köşe Borabay gölümüz var biliyorsunuz. Burayı ben çok seviyorum ilerde bir gün kısa vadede uzun vadede ne kadar bir zaman içerisinde olabilir bilmiyorum ama inşallah yeterli kapasiteye ulaşa bilirsek oraya güzel bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Buda bölgeye ticari çanlılık açısından ticari hayat açısından oraya çok şeyler kazandıracağına inanıyorum inşallah bu böyle olacaktır. 
SEZGİN: Tabi birde bunun yanında yoğun tempo çalışmanıza rağmen Taşova net sitesiyle de yoğun bir şekilde ilgileniyorsunuz bu yönden de sizi taktır ediyoruz sayın Ali Rıza bey Taşova net hakkında biraz bahsedermisiniz. 
ALİ RIZA: Sevgili arkadaşım Gültekin ERDAL 2001 yıllında Özgür mobilya. com sitesini kurarak beni bir şekilde interneti sevdirmeyi başardı. İnternet olayımızı Özgür mobilya .com internet sitemiz 2001 yıllında beri yayında Taşova net 2002 yılından bu yana yayında. Her iki siteyle de ben ilgileniyorum. Taşova net internet benim hobim interneti çok seviyorum elimden geldiği kadar dijital fotoğraf makinem var onla çeşitli fotoğraflar çekiyorum. Taşova’nın haberleri ile ilgili haberler yapmaya çalışıyorum. Bu diş dünyasında yaşayan insanlarımızı Almanya’da İstanbul’da yoğun insanlarımıza Taşova’da neler olmuş neler bitmiş diye onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Taşova gazetesini her hafta alıyorum. Her hafta Cuma günü güncelleştiriyorum. İnternet benim hobim her gittiğim yerde internette dolaşmadan duramıyorum. Her gün en azından yarım saat bir saat boş bulduğum süre zarfında internete girip bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Gelecekte de ticari oluşum acısından ticaret açısından internetinde çok şeyleri vaat ettiğini biliyorum ticarette ve alışverişimizde internetti inşallah gelecekte kullanacağız.
SEZGİN : Taşova nette başlattığınız Sayın Özkan AĞIŞ beyin anaokuluna isminin verilme kampanyasına biz desteklilerinsesi ve radyo ekin olarak ta destekledik. Turan CANIK’ ta tabi yoğunlukta hergün sabahleyin bu konuyu işlemektedir. Bu konuda kampanya ne durumda bundan bahsedermisiniz. 
ALİ RIZA : Özkan ağış 1999 yıllında Taşova eğitim ve sosyal kalkınma vakfını kurdu. O zaman orda yaptığı toplantılarda şunu söyledi. Taşova nın kalkınmaya ihtiyacı var.onun için kesinlikle bir şeylerin yapılması lazım. Oda Taşova’daki insanlar kadar Taşovayı çok seven onu düşünen bir insan. Onunla biz gurur duyuyoruz aile olarak medarı iftarımız.1999 yılında Teknoyu kurmakla kalmadı yeni mahallede 6 dönümlük yer üzerine 10 derslik Özkan Ağış ilköğretim okulunu yaptırdı ve milli eğitim bakanlığına bağışladı. Bu çok güzel bir düşünce çok güzel bir olay. Eğitimi ne kadar sevdiğini ne kadar eğitim gönüllüsü olduğunu burada anlaya biliyoruz. Ve milli eğitim bakanlığı 2004 yılı içerisinde anaokulu yapılması için Özkan Ağış ilk öğretim okulu bahçesinde bir anaokulu yapmayı planladı ve bunu şu anda bitirdi. Bizde bunu okul müdürümüz sayın Abdullah Seçkin ve Taşova gazetesi sahıbi Ahmet Günaydın ve ben hep birlikte bu okula yakışacak en güzel ismin Özkan Ağış olduğuna karar verdik ve Taşova gazetesi Taşova net olarak sizinde desteğinizle bu kampanyayı başlattık. Taşovada yaşayan insanlarımızın, halkımızın görüşlerini alıyoruz. Şu anda Taşova net de internet sitemizde sürekli yayınlıyoruz. Bu olay kamuoyuna şu anda duyurulmuş durumda biliniyor da. Şükürler olsun ki hiçbir kimsede çıkıp demedi ki ya oraya Özkan Ağış ismi olurmu böyle şey olur mu demedi. Her fikrini aldığımız insan kesinlikle bunun böyle olması gerektiğini hiçbir ismin abes olacağını savundu. İnşallah bu önümüzdeki 3 ay içerisinde sanırım isim verilecek buda Özkan Ağış olacak diye düşüyorum. Çabalarımız devam ediyor. Biz elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Radyo ekin spikerimiz saygı değer arkadaşımız Turan Canık beye çok teşekkür ediyoruz.destekllilerinsesi.com site editörümüz Sayın Sezgin Ünsal sizede çok teşekkür ediyorum. Destekleriniz bizim için çok değerli.
SEZGİN:Sayın Ali Rıza Bey yöremizde ki sosyal faaliyetlere olan desteğiniz yöremizde tabiî ki bilinmektedir.bundan sonraki sosyal faaliyetlerde katkılarınız yardımlarınız olacak mı?
ALİ RIZA :Evet bilindiği gibi geçen yıl belediye başkanımız Sayın Ahmet Öz makmarardı yaylasında gerçekleştirdiği Destek yayla şenlikleri görülmeye değerdi. Bizde çam sakızı çoban armağanı oraya iki tane hediye vererek oradaki çekilişe katkıda bulunduk bu tür sosyal faaliyetlere taşovada sportif aktivitelerde Taşova ve çevresinde sürekli destekliyoruz. Bu senede olacağını da sizden ve başkanınızdan duyduk. Elimizden gelen ne varsa şirketimiz adına destekliyeceğimizi elimizden geleni yapacağımızı söyleyebiliriz.
SEZGİN: ALİ Rıza Bey Taşova da mobilya imalatına yönelik bir fabrika girişiminiz oldu. Aşağı yukarı 50 ile 60 kişilik çalışan var.
ALİ RIZA: evet şu anda 53 personelimiz var şükürler olsun bunu da gün geçtikçe artacağını göreceksiniz.
SEZGİN:Bu bizim mobilya üretimi Erzurum Erzincan yöresine pazarlandığını duymuştum. ve de 15 takım mutfak pazarlandığını doğrumu acaba?
ALİ RIZA: Şimdi kuruluşumuz geçen yıl içerisindeydi.2004 yıl başlarında üretime başladık. Ve markamızı da Özgür Ağış olarak aldık. Markamızda hedefimiz gün geçtikçe Türkiye de bir marka haline getirmek. Şu anda şükürler bölgemizde bir marka olduğumuza inanıyoruz bir turhandır bir zilede bir niksarda ve Çankırı da markamızı rahatlıkla görebilirsiniz. Şu an da fabrikamızda alıştırma geliştirme bölümünde çalışan arkadaşlarımız var sürekli yeni tasarımlar koltuk için mutfak için yeni modeller araştırıyorlar. Ve onu bir şekilde üretim standını veriyorlar. Genç odalarımızdaki çizgimiz çok güzel mobilya mutfaktaki çeşitlerimiz çizgimiz gerçekten müşterileriz tarafından beğeniliyor. Gün geçtikçe de taleplerimiz artıyor. İnşallah tabi bu şu çalıştığı yaklaşık 60 kişilik kadromuzu da 2007 ortalarına doğru 100 veya 150 personel yapmaya çalışacağız. 
SEZGİN: Teşekkürler Ali Rıza Bey. Ali rıza Bey röportajımızın sonralarına gelirken bizim izleyicilerimize söylemek istediğiniz herhangi bir konu varmı. 
ALİ RIZA: Ben sizin sitenizi her zaman ziyaret ediyorum çalışmalarınızı taktır ediyorum. Sizinde duyuyorum ki zamanınızın olmamasına rağmen böyle bir özveride bulunuyorsunuz. Bu gerçekten internet gelecek vadeden bir olay gittikçede yayılıyor. Bilgisayar giren ev sayısında Türkiye’de her geçen gün artıyor. İnternetin gelecekte haberleşme, konuşma ve diğer siparişte olsun diğer ticari hayatta bütün her yerde kullanılacağına inanıyorum. Sizin çalışmalarınızı dolayı Destekliler ve Taşovalılar adına size teşekkür ediyorum. 
SEZGİN: Ali Rıza Bey bizde bu yoğun iş temposunda bize zaman ayırdığınız için biz desteklilerinsesi olarak size teşekkür ederiz. 
ALİ RIZA: Ben teşekkür ederim bu söyleyişinizden dolayı.
SAYIN ALİ RIZA AĞIŞ BEYE TEŞEKKÜR EDER.AYRICA GÜZEL MİSAFİR PELVERİĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ…..

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert