Yaklaşık iki il önce Taşova-Erzincan karakolu 20 dakikalık yağan şiddetli sağanak yağış ile ilçemiz heriz dağı bölgesinden gelen sel ile taşkın oluşmuş ve D100 kara yolu ulaşıma kapanmıştı.

 Bu durum üzerine Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Amasya 73. Şube Müdürlüğünce Taşova ilçe merkezi Sanayi mahallesi deresi Havzası Taşkın ve Rüsumat kontrolü ihalesi 7 Nisan 2023 Cuma günü gerçekleştirilmişti.

 Aynı tür olayların yaşanmaması için Samsun Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonuçlanmış ve “Amasya-Taşova İlçe Merkezi Sanayi Mahallesi Deresi Havzası Taşkın ve Rüsubat Kontrolü” işine ait Sözleşme yüklenici firma yetkilisi ile 24 Mayıs 2023 tarihinde imzalanmıştı.

 İhaleyi alan Amasya BCK İnşaat firması, Sanayi mahallesi Orman İşletme deposu altında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

  220 metre uzunluğunda 4 metre 70 santim genişliğindeki kanal çalışmaları Orman İşletme deposu virajından başlatıldı. Selin yavaşlatılabilmesi için 16 metre taş duvar yapıldı. İnşaat tamamlandığında 220 metre boyunca çift taraflı korkuluk yapılarak firma iş teslimi yapacak.

  D100 karayolunun karşısına geçilebilmesi için daha sonraki çalışmalar Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğünün uhdesinde devan edecek.