İlçemiz Taşova Müftüsü Ferhat Koçak Mevlid-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle emekli olmuş imamlarımıza ziyaretler düzenledi.

  İlçe Müftümüz Ferhat Koçak, Mevlid-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında hasta olan emekli Din Görevlisi hocalarımızdan Mehmet Yıldız ve Dursun Kavak’ı ziyaret ederek, şifa ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI NEDİR?

 Mevlid-i Nebi Haftası, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir haftadır.

  Bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle ortaya çıkmış; 29 yıl boyunca tefekkür dünyamıza hayat vermiş ve yakın tarihimizde milletimizin zihinlerine yerleşmiştir. “Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan, bir haftadır.

  Camiler ve Din Görevlileri Haftası

  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmakta iken 2003 yılında “Camiler Haftası’na “Din Görevlileri” de ilave edilerek bu hafta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

  2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle bu haftanın kutlanmasına devam edilmektedir.