Taşova Belediyesi Spor Kulübü hentbol branşında forma giyen Engin Soyal’ın evlatları 6 yaşındaki üçüz kardeşler, 7 kişilik takımın yarısını oluşturuyor. 6 yaşındaki üçüzler; Muhammet Emir, Ali Eren ve Engin Ege Soyal’ın hedefleri “Milli Takım” da mücadele etmek.

  Arkadaşları ve Antrenörleri Onur Taş ile birlikte kapalı spor salonunda takımlarının başarısı için mücadele eden üçüzler, gelecekte adlarından söz edilen sporcular olmak istiyorlar. Üçüzlerin ve takımın başından ayrılmayan Antrenör Onur Taş, Taşova Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ömer Sayar ve Gençlik Spor İlçe Müdür Vekili Sercan Şenel ve Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk takımın şampiyon olması için var gücüyle çalıştıklarını söyledi.

Antrenör Onur Taş, “Minik yaş kategorisinde öğrencilerimizle antrenmanlara başladık. Öğrencilerimizden en ufakları da üçüz kardeşler olarak takımımıza neşe katıyorlar. İleride kendilerini milli sporcu olarak görmek istiyoruz. Onların sosyal yaşantısına katkıda bulunmak, beceri kazandırmak amacımız. Genel de ikizlere rastlanıyor ama üçüz duymadım. Üçüz olarak ilk diyebiliriz yani. takımın yarısını kurmuş bulunmaktayız. İçerisinden birisi de solak, bu da çok önemli. Üçüz olarak ender hatta ilk diyebiliriz yani. avantajları çok küçük yaşta bu spor branşına başlayıp, sporu, hentbolu öğreniyoruz. Bu şekilde ilerlediklerinde Milli Takım’da olacaklar inşallah” dedi.

Taşova Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ömer Sayar ise 2021 yılında kulübü kurduklarını söyleyip, Hentbol, güreş, voleybol hizmet verdiklerini söyledi. Sayar üçüz hentbolcular içinse, “Çocuklarımızın üçüz olarak hentbol branş ında mücadele ediyor olmaları, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Üçüz çocuklarımızla birlikte bizlerinde hedefleri var. En büyük hedefimiz buradan sporcu yetiştirmek ama, en önemlisi toplumla iyi insanlar yetiştirmek. Üçüzlerimizin aynı takımda, takımın yarısını omuzlayacak seviyeye getiriyor olmamız, spor tarihi açısından önemli bir kırılma olacaktır. Bizim için en büyük kazanımdır.” diye konuştu.