İlçemiz Arpaderesi köyünden Nedim KÜÇÜK' ün uçma hayali yıllar sonra yamaç paraşütü ile gerçekleşmişti.  Yamaç paraşütü sporuna çocukluğundan bu yana tutkun olan 65 yaşındaki Nedim Küçük, emekliye ayrılmasının ardından yerleştiği Bilecik'in Gölpazarı ilçesindeki Hasan Dağı'nda arkadaşlarıyla uçuş keyfi yaşıyor. 

      03.12.2017 tarihinde doğup büyüdüğü köyü Arpaderesin de hayalini gerçekleştirmek için Nedim Küçük arkadaşı Erkan Öksüz ile Arpaderesi köyüne gelmişti.  Kayalar mevkisin den uçarak Arpaderesi köyümün Akpınar mevkisi ne inmişti.

     Hayalini gerçekleştirmek için 2 ay eğitim alıp yamaç paraşütü sporuna 2013 yılında başladığını ve ilk uçuşunu 2014'te Tekirdağ Uçmakdere'de yapıyordu.

     Yamaç paraşütü sporu tek başına bir spor değil, ekip çalışması gereken bir spordur. Türkiye' nin bir çok kesimlerinde uçuş yapan, KÜÇÜK halen uçuş keyfi yaşamaya devam ediyor. Çeşitli riskleri olan uçmak sıradan bir spor olmayıp, rüzgarın yönü, uçma planlanması gerekiyor. Taşova' lı KÜÇÜK "Gökyüzünden aşağıyı seyretmek ayrı bir heyecan veriyor,  Kanatlı hayvanlarla beraber uçmak ayrı bir tat, bu uçuşa hevesi olanlar kesinlikle eğitim almaları gerekmektedir" dedi.