Taşova’nın yüzölçümü en büyük, nüfusu en küçük mahallesi Yeni Mahalle halkı mahallelerinin geri kalmasındaki en büyük etkenin 2010 yılında yapılan giriş kavşağının tek taraflı olmasına bağlıyor.

   İl ve ilçeler gelişmesini batıya doğru yönlendirirken, Taşova’da tam tersi olmuş ilçe doğu tarafına doğru gelişiyor.

  Bin nüfuslu bir köyü andıran Yeni mahallenin Yeşilırmağın yanında yer almasına rağmen doğru dürüst gezi yolu bile yok. Işıklandırma son derece zayıf, Cumhuriyet parkı da olmasa tamamen ıssız ve güven vermeyen bir yöre olacak. Mahallenin gelişememesi parkı da olumsuz olarak etkiliyor.

  Kaymakamlar gelip geçici, iki bilemedin üç yıl görev yapıyor. Üstelik yasa gereği Amasya ve ilçelerinden bir kaymakam görev yapamıyor. Oysa belediye başkanları yerel halktan oluyor ama ne yazık ki, 1989 yılında en güzel yöremize kurulan ve mahalle statüsüne kavuşan Yeni mahalle hala yerinde saymaya devam ediyor. Başta Belediye başkanına ve muhtara büyük işler düşüyor. Hele iktidar partisine mensup bir belediyeysen asla mazeretin olamaz.

  Batıya ve bağlı bulunduğu Amasya vilayetine açılan Yeni mahallenin çıkışı var ama Amasya’dan Taşova’ya gelirken bir girişi yok. Adnan Menderes köprüsünden Taşova’ya girmek zorundasın. Bu saçmalık on üç yıldır sürüyor.

  Yeni mahalleye çift yönlü kavşak yapılırsa; 1959 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından yaptırılan 64 yıllık köprünün de yükü azalacak.