Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 11:26

BAŞKAN ÖZTÜRK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Bayram Öztürk,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçemizdeki gazetecilerle bir araya geldi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 12-01-2017 14:45   Güncelleme : 12-01-2017 14:45
BAŞKAN ÖZTÜRK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

    12 Ocak 2017 Perşembe günü Çadır Restarant’ta düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Duman ve Selçuk Soyal, Belediye Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Ömer Sayar ve basın mensupları katıldı.


    Basın mensuplarının gazeteciler gününü kutlayan başkan Öztürk; “Basına çok önem veriyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu toplantı bunun bir göstergesi basın olarak yaptığınız görev ile ilçemizi tanıtıyorsunuz. Basın demokraside çok önemli bir unsur. Yıllar yılı kamu ve idareciler basının hep kendi lehine haber yapmasını isterler. Eleştiriyi sevmezler. Aslında basın objektif ve tarafsız haber yaptığı sürece görev yapanlara motive etmektedir. Tabii ki idare eleştirilmeli ama yalan haber yapılmamalı, yapılan her türlü hizmetlere yer verilmelidir. Yapılan eleştiriler bizim için önemli veriler olup bizlerin eksikliklerini ifade etmeleri ile bizim doğru yaptığını sandığımız hizmetlerde bize yön verebilmelidir. Üç yıla yakın süredir görevdeyiz. Geldiğimiz de belediyenin durumu hepinizin malumu. Göreve başlarken alt yapı hizmeti başlatılmıştı. Bu konuda hizmetleri için önceki başkana teşekkür ederken, kuruluşundan beri bu ilçeye hizmet veren tüm başkanlarımıza şükranlar sunuyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyor. Görev süremizce yerel kaynakları ve merkezi hükümeti iyi değerlendirerek bir çok hizmetler yaptık. Bir ay önce de bu hizmetlerin açılışını yaptık. Yeşilırmak ıslahı ile daha önce de bir çok yazışmalar yapılmış ama biz bu işi projelendirerek mantıklı ve tutarlık verilerle Başbakanlığa sunduk. Çamlıtepe mesire yerinde de aynı yol izlenerek birinci etap çalışmaları başlatıldı. Doğalgazda da aynı durum oldu. Sinyalizasyon, üst geçit, köprü korkuluklarının yenilenmesi, Atatürk Bulvarının asfalt ve kaldırımları ile ışıklandırılması, Karayolları Bölge Müdürlüğü marifetiyle yapılmıştır. Belediye ve merkezi hükümet kanalıyla 30 milyon liralık hizmet gerçekleştirildi. Yol, kaldırım çalışmalarının üçte birini tamamladık. Kar kalktığında bu hizmetler aynı hızıyla devam edecektir. Bakım için ve bazı caddelerin toplam 300 bin metre kare parke taşı döşendi. Mart ayında çarşı içini daha estetik bir şekilde yol ve kaldırımla döşeyeceğiz. Kapalı pazar yeri projesi çizildi. Yer konusunda tüm paydaşların ortak bir noktada yer tespiti için mutabakat arıyoruz. Seçim vaatlerimizden biri olan 7 mahalleye 7 muhtarlık binalarını tamamladık. Mahalle iftarları düzenleyerek insanımızın ayağına gittik. Yine 110 aileye evinde iftar hizmeti sunduk. Nüfusu 10 binin altındayken doğal gaz hizmeti alan ülkemizde ikinci ilçeyiz. Son olarak Doğu Mahallesi afet evleriyle birlikte ilçenin %98’i doğal gaza kavuştu. Bu hizmetleri yaparken bir yandan da borç ödedik. Garajımız önümüzdeki yıllarda eski karayollarının bulunduğu mevkii ki Ayvacık-Alpaslan karayolu Dereköy bağlantılı yol ile aynı güzergaha çıkıyor. Taşova’nın mimarını açmak için ileriki yıllarda bu bölgeye yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularına geçildi. Başkan Özürk verdiği cevalarda, Sanayi köprüsünün gündemlerinde olduğunu, Adliye konusunda vekilimiz Ahmet İyimaya’nın çabası var. Adalet Bakanımızla görüştü ve şu an ihale aşamasında. Yemişen Mahallesi ve Doğu Mahallesi kabristanlıklarının genişletilme çalışmaları var. Doğu mahallesindeki mezarlık devam eden çalışmalar sonrasında 10 dönüm daha genişleyecek. Atatürk Bulvarı refüj ve kaldırımlarda, ağaçlandırma ve peyzaj çalışması devam edecek. Taşova Hentbol Spor bizim için çok önemli. İlgili bakanlık ve Spor Toto Genel Müdürlüğü ile kaynak sağlama çalışmaları yapıyoruz. Yeni Mahalle kavşak veya alt geçit için çalışmalarımız sürüyor. Mezbahane ile ilgili dün İl Tarım Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldı. Sosyal bir sorumluluk hem hayvancılık hem tarımın gelişmesi için önemli. Yeni Mahallede açık kanal yapılarak ırmağa bağlandı. Daha önce ortaya çıkan kötü görüntüler giderildi. Kilise suyu mevkiindeki daha önce içme suyu olarak kullanılan su park ve bahçe sulaması alanında değerlendirilecek ve burada ilçemize yakışır bir mesire yeri ortaya çıkacak.

Toplantı saat 11.00’de sona erdi.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert