Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 08:25

Taşova da Fen Lisesine İhtiyaç Var

Taşova Halkı Taşova da Bir Fen Lisesi Olması için Yetkililere Çağrıda Bulundu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-01-2017 13:55   Güncelleme : 12-01-2017 13:55
Taşova da Fen Lisesine İhtiyaç Var

    İlçemiz ortaokul sonrası TEOG başarısı yüksek olmasına rağmen, İlçemiz öğrencilerinin bir kısmının Tokat Erbaa, Amasya Merkez, Ladik gibi ilçelerde bulunan Fen Liselerine kayıt yaptırmak zorunda kaldıkları bilinmekte. Öğrencilerimiz bu yerleşim yerlerine günü birlik gidiş, geliş yapmak zorunda veya aile ortamından uzak yurtlarda kalmaktadırlar.

    Çevre ilçelerimizden Ladik,Kavak,Reşadiye,Niksar gibi ilçelerde Fen Lisesi bulunmaktadır. Benzer nüfusa sahip olan ilçemizde de Fen Lisesi Olması durumunda İlçemizin başarılı öğrencileri Ailelerinin yanında eğitim alma imkanına sahip olacaktır.
       Fen Lisesinin olmamasından dolayı, Fen Lisesini kazanan öğrencilerin başka il ve ilçelere gittiğini ve adaptasyon sorunu yaşadıklarından dolayı geri döndüklerini , geri geldiklerinde ise iyi bir okulda yer bulamadıklarını ve mağdur olduklarını, Fen lisesinin açılmasıyla bu öğrencilerin kendi ilçelerinde ve ailelerinin yanında okuma şansını yakalayabilecekleri ifade edildi.    İlçede Fen Lisesi açılması yönünde başlatılan çalışmaların neticesinde ilçede Fen Lisesi açılması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerin olumlu raporu olduğu bildirildi.

    Fen lisesinde öğrencisi olan  tüm aileler  Taşova da bir Fen Lisesi olmasını istemektedirler ve bu aileler Taşova'ya bir Fen Lisesi açılması için tüm yetkililere çağrıda bulundular.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert