Yeşilay Amasya Şube Başkanı Selim Türkmen herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet etti.

  Türkmen bağımsız ve mutlu bir gelecek için gönüllü olma davetinde bulunarak, “Yeşilay gönüllüsü olun, toplumun her kesiminde, tüm yaşam alanlarında; sağlıklı ve bağımsız bir gelecek için hayalimizi birlikte gerçekleştirelim” dedi.

 Türkmen Yeşilay gönüllüsü olmak nedir, gönüllü olarak neler yapılabileceği hakkında bilgiler verdi;

GÖNÜLLÜ KİMDİR?

Gönüllü; bilgisini, zamanını ve emeğini iyiliğe dönüştürmek isteyen, hiçbir karşılık beklemeden toplumun yararına olan bir hedefe ulaşmak için gönülden çalışan kişidir. Kıymetli ve anlamlı desteğiyle kendi başına çalışabildiği gibi aynı hedefe odaklanan insanlarla ortak bir amaç için de hareket edebilir.

YEŞİLAY'DA GÖNÜLLÜLÜK

Yeşilay gönüllüsü olmak; bağımsız nesiller için bağımlılıklara karşı mücadele eden büyük Yeşilay ailesinin önemli bir parçası olmaktır.

Yeşilay gönüllüsü olmak; iyi ve sağlıklı nesillere bırakılacak anlamlı mirasın oluşturulması için güveni çoğaltmak demektir.

Yeşilay gönüllüsü olmak insanlarımızın hayatlarına dokunmak; onlar ve geleceğimiz için var gücüyle çalışmaktır.

Yeşilay gönüllüsü olmak; aktif olarak faaliyetlerde yer alarak geleceğin Yeşilaylılarına örnek olmaktır.

Gönüllü desteği ile organize edilen çalışmalarda toplumsal bilinç oluşturulmasına katkı sağlanırken aynı zamanda gönüllülerimizin de farkındalık düzeyleri artmakta ve bağımlılıkla mücadele başta olmak üzere birçok alanda kişisel gelişimleri de sağlanmaktadır.

Yeşilay Gönüllüleri ise aldıkları sorumluluk ve yaptıkları çalışmalara göre 5’e ayrılmaktadır:

Genel Merkez Gönüllüleri

Şube Gönüllüleri

Kurumsal Gönüllüler

Genç Yeşilaylılar

Proje-Eğitmen Gönüllüleri

Gönüllülük Başvurusu

Gönüllü olmaya aday olanlar "Online Başvuru" sayfasından "Gönüllü Başvuru Formunu” doldurarak başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapan aday gönüllülerin şubeler tarafından organize edilen üç modülden oluşan oryantasyona katılımı zorunludur. Oryantasyon eğitimini tamamlayanlar gönüllü olarak kabul edilir. Üç kez davet edilmesine rağmen oryantasyona katılmayanların başvurusu sistem tarafından otomatik olarak devre dışı bırakılacaktır.

Gönüllü Olarak Neler Yapabilirsiniz?

Gönüllülük sürecinde üç modülden oluşan oryantasyonu (Yeşilay Tanıtımı, Gönüllüler için Bağımlılıkla Mücadeleye Giriş Eğitimi, Temel Gönüllü Eğitimi) tamamlayan Yeşilay Gönüllüleri, Yeşilay saha faaliyetlerinde, projelerinde yer alabilir. Yeşilay vizyon ve misyonunu benimseyen; sağlıklı yaşam farkındalığı ile hareket eden, farklı kültürlerle birlikte çalışmayı önemseyen, çözüm odaklı kişiler Yeşilay sahasında gönüllülük faaliyetlerine katılabilirler.

Yeşilay gönüllülerine; kendi bilgi, beceri, tecrübe ve tercihleri doğrultusunda Genel Merkez Gönüllüsü, Şube Gönüllüsü, Kurumsal Gönüllü, Genç Yeşilaylı veya Proje-Eğitmen Gönüllüsü olarak ve bulundukları çalışma gruplarda aktif olarak çalışma olanağı sağlanır.

Gençlik Çalışma Grubu Şehirde gençlerin gördüğü, gözlemlediği ihtiyaçlar konuşulur, tartışılır ve çözüm önerileri üretilir. Özellikle bağımlılık alanında yapılacak proje, etkinlik süreçlerinin yanı sıra; gençlerin Yeşilay’da gönüllü olarak yer almasına yönelik çözüm önerileri ve projeler tasarlamak için çalışmalar yürütülür.

Eğitim Çalışma Grubu Eğitmen havuzu oluşturmak, grup dinamiği sağlamak, TBM eğitimcilerinin ve formatörlerin güçlenmelerine destek verilecek çalışmalar yürütür.

Kadın Çalışma Grubu: Kadınların kendi şehirlerinde bağımlılıkla ilgili karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri geliştirdiği çalışma grubudur. Proje metodolojisine uygun olacak çözüm önerileri geliştirilir.