Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
18 NİSAN Perşembe 04:43

Çambükü İçin Eş Zamanlı İmza Kampanyası Düzenlendi

13 Ocak 2023 Cuma günü İstanbul Kadıköy’de, Kadıköy Kaymakamlığı izni ile Çambükü köyünde Organize Sanayi Bölgesi yapılmaması için çevre örgütlerince imza kampanyası düzenlendi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 14-01-2023 15:42
Çambükü İçin Eş Zamanlı İmza Kampanyası Düzenlendi

  13 Ocak 2023 Cuma günü  İstanbul Kadıköy’de, Kadıköy Kaymakamlığı izni ile Çambükü köyünde Organize Sanayi  Bölgesi yapılmaması için çevre örgütlerince imza kampanyası düzenlendi.

  İklim Adalet Komisyonu, Ekoloji Birliği, DİSDER ile birlikte yapılan 1 saatlik ıslak imza sayısı 500 kişiyi  geçti. Yine Saat 12.30 ile 13.30 arasında Çambükü köyüyle birlikte imza kampanyası gerçekleştirildi.

 

İmza kampanyası metni:

“OSB yapılırsa :

Yüzlerce yıllık geçim kaynakları ellerinden alınacak

Yeşilırmak kesinlikle Ergene gibi Zehir akacak

Bu kirlilik ; Amasya , Tokat ve döküldüğü Samsun ilindeki tüm canlı ve tarım yaşamını bitirecek..! Trakya Ergene Irmağı gibi ..!

Karadeniz’de Hamsi biter..!

Ülkedeki gıda güvenliği ve arzı kesinlikle riske girer..! Fiyatlar patlar!

 2021 yılı içerisinde Amasya, Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü halkının yaşam alanlarının hemen yanından başlayacak şekilde köyün tarım ve hayvancılık yaptığı alana Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yapılmasına karar verildi. ÇED raporuna gerek görülmeden, OSB yapılacağı gerekçesiyle, hukuki süreç devam ederken, geçim kaynakları olan mera, ceviz, bamya, şeftali, mısır ekili tarlaları yok edilmeye başlandı.

Yüzlerce ağaç katledildi!

 Doğaya dokunursak bilemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşırız. Çambükü kadınları önde olmak üzere köylüler direnişe başladılar.

Köyde OSB istemiyorlar! İstemiyoruz!

Bilirkişi köyde keşif yaptı ve OSB uygun değildir dedi, yine de projeden vazgeçilmedi.

Planlanan Organize Sanayi Bölgesi mezarlık alanını da içine alacak şekilde yok edilmek isteniyor. Tarım ve hayvancılık yaparak kendi ekmeğini kazanabiliyorken, şimdi ellerindeki bir avuç topraklarını da alacaklar!

“Toprağımiza, doğamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyen Çambükü halkı yalnız değildir!”

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert