İlçemizde Çambükü köyü ve Uzlaşatırmacı heyet  son kez 16 Ekim Pazar günü  bir araya geldiler.

  İstişare heyeti Çambükü köyünde yapılması planlanan OSB nin yerinin değiştirilemeyeceğini parsel alanının büyütülemiyeceğini ancak düşünülen alanda küçültmeler yapıla bileceğini hatırlatarak konuşmalarına başladılar. Bu bağlamda Çambükü köy halakından OSb nin yeri hakkında bir önerisi gelmediğinden istişare ekibi öneri sundu.

  OSB içerisinde kalan derenin doğusunda kalan Çambükü köyüne sınır mezarlık ve köy tüzel kişiliğine ait alanı kapsayan 130 dönümlük kısmın OSB alanından çıkarılması ve köyün güney kısmından kalan kısmında mera olarak düzenlenmesi teklif edildi Çambükü köyü halkından bu teklif karşılığında davalarını geri çekmeleri istendi.

  Köy halkı arazilernin küçük olduğu bu büyüklükteki bir OSB için yeterli olmadığını belirttiler tek çözümün OSB nin  Çambükü köyüne değil daha uygun olabilecek yerlere yapılmasını istediler. Köy halkı ise bölgenin ırmak yatağı olduğunu ve ırmak yükseldiğinde oranın su altında kaldığını ileri sürerek teklifi kabul etmediğini bildirdi.

  Daha sonra söz alarak heyete soru soran köy muhtarı Fatma Celep siz Taşova’nın belli başlı kişilerisiniz aynı şey sizlerin başına gelecek ola sizler ne yaparsınız söyleyin bana sizin köyünüze bugün OSB yapılmak istense ne yapardınız sorusuna heyet sizlerinde haklı olduğunuz kısımlar var, keş bu istişareler daha önce yapılabilseydi dediler.

 Daha sonra köy adına söz alan Yalçın Bolat bugün OSB alanının yerinden kaldırılması mümkün değil diyorsunuz çok geç kalınmış ve proje onaylanmış diyorsunuz henüz mahkeme süreci devam ediyor ilk günden bu güne kadar aynı şeyleri söylüyoruz biz OSB e karşı değiliz yerine karşıyız bugün gelmiş siniz bizlere bu yer kaydırılamaz bu mümkün değil diyorsunuz o proje başlı başına hata bizlerin hayvanlarını otlattığımız yeri bizden alıyorsunuz köyümüzün hayvancılığını bitiriyorsunuz sizlerle bizlere Komisyon heyetinin hayvan otlatın dediği yeri gezdik sizlerde söylediniz burada hayvan otlamaz dediniz dahası da var istimlak edilmek istenen tapulu alanların istimlak’ı gerçekleşirse 34 hanenin işleyecek bir karış toprağı kalmıyor. Köyümüz saten 40 hane bu proje düpedüz bir köyü yok etme projesidir. Dedi.

İstişare heyeti adına son konuşmayı yapan AKP eski il genel meclis üyesi Gönül Hayati Özkan bizler sizlerin haklı olduğu kısımların olduğunu biliyoruz ve bunun içinde çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz dedi.