Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 05:52

B SINIFI EHLİYET 8-10 BİN TL’Yİ BULABİLİR!

Amasya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Aykut Temiz, yeni yılda ehliyet ücretlerine zam yapılacağını vurgulayarak, B sınıfı ehliyet maliyetinin 8 ile 10 bin TL arasında olabileceğini söyledi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-10-2022 17:55
B SINIFI EHLİYET 8-10 BİN TL’Yİ BULABİLİR!

   Amasya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı ve Akbilek Sürücü Kursu sahibi Aykut Temiz, kurs ücreti, sınav harçları ve vergilerle birlikte 2023 yılında ehliyet maliyetlerinin 8 ile 10 bin TL’yi bulabileceğini açıkladı.

   Yönetmeliğe göre her yılın kasım ayında sonraki yılın fiyat listesinin görüşülüp karara bağlandığını kaydeden Aykut Temiz, maliyetlerin artmasıyla birlikte kurs ücretleri ve vergilerde de yüksek artış olacağını vurguladı.

  Kasım 2021 tarihinden itibaren başta akaryakıt, araç ve yedek parçaları ile çalışan personel maliyetlerinin ortalama 4 kat arttığının altını çizen Başkan TEMİZ, Bu da önceki yıla göre yaklaşık 4 kat fiyat farkı oluşturuyor. “Yıl içerisinde akaryakıt 30 lirayı gördü. Bununla beraber sürücü kurslarında 5 personelin çalıştırılması zorunluluğu mevcut. Asgari ücrete yapılan zam da her işletmeyi zorladığı gibi sürücü kurslarını da zora sokmaktadır. Sürücü adaylarının eğitim gördüğü araçlarımızın güncel ve konforlu olması büyük önem arz ediyor ancak enflasyon ve dövizdeki dalgalanmayla birlikte sıfır ve ikinci el araçların fiyatlarında yüksek bir artış söz konusu. Bununla beraber araçların yedek parçalarındaki artış ise yaklaşık 4 kat” ifadelerini kullandı.

  Yıl içerisinde oluşan enflasyon sonucu ehliyet ücretlerinin 2-3 kata kadar artış olabileceğini söyleyen Temiz, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

  “Tüm bu somut değerler karşısında kasım ayında alınacak kararda, B sınıfı kurs ücretlerinin 6 – 7 bin lira arasında olacağını varsayabiliriz. B sınıfı ehliyetinin maliyeti kurs ücreti, sınav harçları ve vergilerle birlikte toplamda yaklaşık 10 bin TL civarında olacağını söyleyebiliriz.”

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert