Toplantıya; Belediye Başkanı Bayram Öztürk, organik tarımla ilgili çalışmaları ile ön plana çıkan İl Genel Meclisi üyesi Gönül Hayati Özkan, Düzce Organik Güvenilir Gıdalar Derneği Başkanı, Ralila Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aydın, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, Gıda Mühendisi Nilgün Demir, Ziraat Mühendisi Tanju Kaplan katıldılar.
Ziraat Odası Başkanlık makamında 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayan toplantıda söz alan Rahmi Aydın; Organik ürün yetiştiriciliği ve pazarlanması, organik tavukçuluk, hakiki sirke, domates suyunun önemini vurgulayarak şöyle konuştu: ”Organik tarım ve organik tarım ile elde edilen ürünler, insan hayatında her geçen gün önemini daha da hissettirecektir. Bölgenizde çeşitli endemik bitkiler var. Organik tarım ile ilgili özel alan oluşturulması için girişim yapılmasının yanısıra, mevcut doğal bitkileriniz bol. Alıç, kuşburnu, kızılcık, salep, yer elması, Böğürtlen ve diğer doğal ürünleriniz gerekli şekilde değerlendirilirse köylerinizdeki insanlar bu ürünlerden para kazanabilirler. Bamya, soğan ayrı bir değerleriniz, ancak, büyük şehirlerde daha çok tutulan mor soğan neden denenmiyor” dedi.
İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Mühendisi Tanju Kaplan bir sunum yaparak bölgemizdeki endemik ve diğer doğal ürünler ile ilgili doyurucu bilgiler verdi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Bayram Öztürk; “Köylerimizde bol miktarda acuk bulunuyor ve bilinçsizlikten dolayı heder olup gidiyor. İlçemizde her türlü doğal ürünler mevcut bunların değerlendirilmesi noktasında belediye olarak bizler hazırız. Üreticilerimiz eski alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyor.” dedi
İl Genel Meclisi üyesi Gönül Hayati Özkan, konu ile ilgili yaptığı çalışmaları özetleyerek; “İlçemiz çevresinde kapalı ve açık sulama sistemleri ile tarım arazilerinin sulanılabilirlik oranını artırdık. Aslında bu zengin ve çeşitli sebze ve meyve ürünlerimizin yanısıra doğal ve endemik bitkilerde çok önemli ve avantajlı yayla ve arazilerimiz var. İlçemizdeki göçün önüne geçebilmek ve yeniden büyük Taşova’yı inşaa etmek için Belediye, Ziraat odası , İlçe Tarım müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile bir bütün olmalıyız” dedi.
Belediye tarafından verilen öğle yemeği sonrası Rahmi Aydın, Gönül Hayati Özkan, Tanju Kaplan ve Nilgün Demir, farklı endemik ürünlerin bulunduğu Boraboy ve çevre köylere gezi düzenleyerek organik bitki zenginliğimizi yerinde incelediler.