CHP kadın kolları Genel başkanı Aylin Nazlıaka Taşova da kadınlar ve kalabalık halk topluluğu tarafından meydanda karşılandı  Nazlıaka yaptığı konuşmada bu iktidarın gitme zamanı gelmiştir. Gıda maddeleri gübre fiyatları aklımıza ne gelirse fiyatlar iki üç katına çıktı. Bunu hep beraber görüyoruz bizim iktidarımızda bu hayat pahalı sona erecek.

 Halkımız her gün yoklukla yoksullukla mücadele ediyor. Şimdi soruyorum size ailesinde işsiz olmayan kimse var mı diye. Kimse çıkmayacaktır gençlerimiz gelecekleri için kaygı taşıyor. Esnafımız özellikle elektrik faturaların ve gelen zamların altında eziliyor. Çiftçimiz yem alacak parayı zor buluyor köylümüz gübre alacak parayı zor oluyor. Bu tablo bize gösteriyor ki Artık iktidarın zamanı dolmuştur CHP’li arkadaşlarla birlikte bu işin üstesinden biz geleceğiz. Bizim partimiz kurtuluş savaşını verirken doğmuş ve  kurulmuş bir partidir. Ne mutlu ki sizler ve bizler bu ailenin bir üyesiz. İyi ki varsınız.

   Şimdi ne yapmaya çalışıyorlar seçim yasakları ile oynuyorlar değişiklik yapmak istiyorlar çünkü tek tek dökülüyorlar. Cumhur ittifakının eridiğini hep birlikte görüyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar seçim yasaları ile nasıl oynarlarsa olsa oynasınlar yolcudur abbas bağlasan durmaz. Dedi.

Konuşmasından sonra Taşova Çevre platformu üyeleri Ali Rıza AĞIŞ, Duran yeter , Yusuf Yücel ve Meral Özalp CHP kadın kolları Genel başkanı Aylin Nazlıaka ya şu anda Taşova bölgesinde siyanürle altın arama   Madencilikle ilgili gelinen aşamayı anlatılar .

TAŞÇEV basın Sözcüsü Ali Rıza Ağış başlatılan süreçte ilk olarak imza kampanyasıyla halkı bilgilendirdiklerini daha sonra köy ziyaretleri ile siyanürün ne kadar zehirli bir madde olduğunu halka anlattıklarını onlarında bizlere destek vererek Çevre platformuyla birlikte Fatsa'da yapılan siyanür havuzlarını ziyaret edilip orada çevrenin  nekadar olumsuz etkilediğini medya aracılığıyla halka duyurduklarını ve bugüne kadar gelinen noktayı anlattı.

Akabinde Taşova Himmet Aydemir Halk Eğitim Merkezi kursları ile Hünerli Eller Kadın Kooperatifini ziyaret eden Nazlıaka, Amasya’ya hareket etti.