İstiklal Marşı milletimizin vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkânsızlığa rağmen büyük inançla yürütülen kurtuluş mücadelesinin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir.

  İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. Ömrünü vatana, millete hizmete adamış üstad Mehmet Akif Ersoy’un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında, bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. İnanıyorum ki; bizi biz yapan, bizi bir millet kılan, vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklâl Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

  Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ahmet GÖKCECİK                                          

Taşova Kaymakamı