İl Müdürümüz Zafer BEKTAŞ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinin kullanımına sunulmuş olan Egzoz Gazı Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi kapsamında, Plaka

  Tanıma Sistemi cihazlarının il müdürlüklerine teslim edilmesi ile eğitim çalışmaları da tamamlanmıştır.

  Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden, kış şartlarında ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği ile etkisini daha da artıran motorlu taşıt kaynaklı kirliliği önlemek hedefi amaçlanmaktadır.

  Egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan araçların trafikte otomatik saptanıp cezai işlem uygulayacağı Egzoz Gazı Emisyon Denetim Sistemi (EGEDES), İl ve ilçe genelinde Karayolu, tali yol, şehir merkezlerinde sahada denetim çalışmalarına 01 Nisan 2022 tarihi itibariyle başlanılacaktır. Bu yıl, egzoz gazı emisyon ölçümü süresi gelen araç sahiplerinin, yeni uygulamayla ve artacak cezayla karşı karşıya kalmaması için ölçümlerini yaptırması önem arz etmekte vurgusunda bulunmuştur.

  EGEDES örneklem çalışmaları 08.03.2022 tarihi itibariyle,  İl Müdürü Zafer Bektaş, İl Müdür Yard Osman TOK, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sevim Söküt ve denetim personellerinin katılımı ile Taşova Karayolu üzerinde uygulama başlatılmış olup, Çevre Kanunu 39;nci maddesi gereğince yönetmelikle belirlenmiş olan trafiğe kayıtlı araçların egzoz gazı emisyon ölçümünü vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için yaptırması gerekmektedir.