Genel Müdür Ararslan yaptığı açıklamada son günlerde Ayçiçek yağındaki artışın Rusya – Ukrayna savaşı’na dikkat çekerek bu durum genel ihtiyacımızın tamamını yerli üretimden karşılayamayıp  yüzde 50 sine yakın bir miktarı Rusya ve Ukrayna’dan ithal kaynaklanıyor. Nitekim rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimde ihtiyaç ithalatını karşılayamıyoruz  bu durum haliyle piyasada yağ tüketim ihtiyacını karşılayamıyoruz.

 

Yağsız Kalındı İddiaları Geçersiz

Bu olumsuz şartlara rağmen ülke genelinde tamamen yağsız kaldık gibi iddialar yalan ve geçersizdir böyle bir durum söz konusu bile değildir  gelişen piyasa şartları çerçevesinde fiyatlar revize ediliyor dedi.

İthalatı Azaltmalı Yerli Üretime Destek Verilmeli

Genel Müdürü Ünal Erarslan çözüm  her platformda dile getirdiğimiz gibi ülkemizde üretimi yeterli olmayan bir çok ürün var bunları ithal etmek yerine yerli üreticiyi desteklemek daha mantıklı büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil eden yağlı tohumların yetiştirilmesi çok önemlidir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde arttırılmalıdır. Bunun için de ayçiçeği ürününün desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.