Taşova  Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mart ayı içerisinde olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. 800’ü aşkın esnafın oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda 4 yıl süre ile görev yapacak olan başkan ile yönetim ve denetim kurulları belirlenecek. Genel kurul öncesi, Taşova’da 21 yıldır esnaflık yapan 42 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Mahmut Temiz başkanlığa adaylığını açıkladı.

Daha şeffaf bir yönetim için aday olduğunu belirten Temiz

“Koltuk için değil, hizmet için adayız. Biz arkadaşlarımız ile bu yola altı ay önce çıktık,inşallah bu yolun sonu zafer olacak,sizleri mahcup etmeyeceğiz.Şeffaf bir yönetim kurulumuz olacak ,esnafla düşünüp esnafla karar vereceğiz.En büyük amacımız esnaf arkadaşlarımıza köprü olmak.

Süleyman başkanın yönetiminde görev yaptım,görevde olduğum sürede bazı şartlar bize uymadı ve bu yola çıktık.

Süleyman başkan üç dönemdir bir şeyler yapmaya çalıştı ve yaptıda bunu kimse inkar edemez.En büyük emeği Organize Sanayi kurulmasında verdi ve hepimize önderlik yaptı.

Şu anki yönetim düzenli toplantıları yapamadı, her şey şeffaf olmadığından dolayı.Yedi kişilik yönetim kurulu toplanıp istişare yapamadık.Geçtiğimiz seçim döneminde otel  ile birlikte birçok vaatde  bulundular ama hiç biri yapılmadı.

Biz otel veya dükkan yapacağım diye vaade bulunmuyorum, odamızda çalışan üç kişi var,İlk önce Esnaf Odamızı ayağa kaldırmamız gerekir ki bir şeyler yapalım.Bunu da el birliği ve birlikte olacak.

Benim adaylığım Esnaf Odasının kiracı olmamla  bir ilgisi yok.İş yerleri satılmak istendi biz yönetim kurulu olarak karşı çıktık ve sattırmadık.Önemli olan bir yerleri satmadan yapmaktır.O iş yerleri ne başkanın, ne de yönetimin yeridir, orası 800 esnafımızındır,çalışan arkadaşlarımız da esnafımızın paraları ile maaşını almakta,başkanımızda aynı şekilde maaşını alıyor.

Esnaf Odamızın bulunduğu binanın arka tarafı atıl bir şekilde duruyor üzeri akıtıyor. Oraya bir dükkan yapıp üç bin –dört bin liraya kiraya verilip bir gelir elde edilebilir ama bunlar yapılmadı.

Odamızın esnaf aidatından başka gelirimiz yok. Şimdi ben size otel yapacağım gibi vaatlerde bulunsam sizlere yalan konuşmuş olurum. Dürüst ve şeffaf olalım. Biz kazandığımız zaman şeffaf bir şekilde aylık toplantımızı yapıp, esnaf arkadaşlarımız ile birlikte karar verip devam edeceğiz.

Özellikle son dönemde dünya olarak mücadele verdiğimiz Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan sıkıntıların etkilediği esnaf kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz. Her türlü ortamda esnafımızı layıkıyla temsil edip, esnafımızın hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız” dedi.

tasovahaber.com/Tevfik Öztürk