Altın değerinde olan Amasya Taşova Bamyamızın fiyatını öğrenmek için bugün kurulan pazarımıza gittik. 
Bamya fiyatları en son çeyrek altınla yarışıyordu. Çeyrek fiyatın 1100 TL olduğu piyasada Bamya fiyatları ne kadar olduğunu pazarda öğrendik. En son Bamya fiyatı Ağustos Eylül aylarında 200 TL yi görmüştü. 
Bamya satıcısı Suat Şahin'e Bamya pazarında fiyatları sorduk.  Tasova.net muhabirine"Bamya Altın yılını yaşıyor. Çiçek bamyasının fiyatı 260-280 TL arası şu anda. Fakat Üre gübresinin 360 tl olduğu bir zamanda Bamya fiyatlarının yine az olduğunu düşünüyorum.En az 300 TL olması gerekiyor." dedi.

Balık Fiyatları ise pazarımızda Emsal Güzel'in tezgahında karadeniz hamsi'si 15-20 TL arası, Barbun ve Mezgit 20-25TL arası satılıyor. 


Kozluca Köyünden Ertan Eryur organik köylü pazarımızda, kendi organik yapım pekmez ve marmelatlarını satıyor. Kuşburnu, alıc, elma, armut, üzüm, ayva, pancar pekmez ve salçaları 20-30 TL arası sattığını söyledi. Geçen sene 15 liradan sattığını bu sene maliyetler arttığını dile getirdi.

Uluköy köyünden Döndü Üstün köyündeki bahçesinden topladığı tongel, elma, ayva, mısır ve patlıcan satıyordu. Tongellerin fiyatı ise 5 tl den satmaktadır.

Alpaslan Köyünden Hacer Özgür 'de tongel satıyor. Tongel mevsiminin zamanı olduğunu fiyatının 5 TL den sattığını dile getirdi. Pazarcı Özgür teyze "Maliyetlerin çok arttığını bu soğukta ürünlerini satmak zorundayım. Millet fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Kendi ürettiğim salça ve kışlık ürünleri satıyorum. Fakat gübre ve mazot maliyetleri çok arttı. Gelen fiyatı sorup gidiyor" dedi. 

Canlı hayvan pazarında ise tavuk, horoz, kaz satışı yapılıyor. Satıcılar ise "Kapalı bir alanımız yok, bu soğukta köşe, kuytu bir alanda satış yapıyorz.  Kapalı bir alan tahsis edilmesini istiyoruz. Yeni Pazaryeri'nde bize bir yer verilecek mi ? " dedi