Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik ilk olarak Yayladibi köyünden Şehit Ferhat Bolat'ın ailesi ziyaret edildi. Aileye Çiçek ve hediyeler verildi. Aile ziyaretinde, Şehidimizin odasında, dikkat çeken nokta ise, ilk günkü gibi düzenli olmasıydı. Odasında Türk bayrakları, Beşiktaş kıyafetleri bulunuyordu. Bolat Ailesi çocuklarının odasını yeşillikler içerisinde, her gün sulayarak, temizleyerek hatıralarını canlı tutmaya çalışıyorlar.

Yayladibi köyünden sonra Yaylasaray köyünde şehit Şehit Arif Burçak ailesinin hal ve hatırları soruldu.

Köy muhtarı ve Jandarma bu ziyarete eşlik etti.

Şehit Bolat Hakkında;
Şehit Bolat 6 kardeştir. Babası Tuncay, annesi Şehri Bolat'tır. 16 Kasım 2010 yılında Mardin/Nusaybin'de şehit olmuştur. Vatani görevini Mardin’de yapmakta olan Piyade er Ferhat  Bolat boya yaparken tiner kazanının patlaması sonucu ağır şekilde yaralanmış ve Gata Askeri  hastanesinde tedavi altına alınmıştı. 7 Ekim 2010 tarihinde  meydana gelen olayda Piyade er Ferhat Bolat tedavi gördüğü Gata askeri  hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 16 Kasım 2010 Salı günü şehit olmuştu.

Yaylasaray Köyünden Şehit Arif Burçak; Şırnak-Boyunkaya kırsalında bölücü terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada şehit olmuştu.Şehidimizin 4 kardeşi vardır. Babası Mehmet ve annesi Ayşe Burçak 'tır.