29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. yılı kutlaması ilçemizde 9.30 da istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Çelenk sunma törenine, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Altun, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Temiz, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Gökcecik konuşmasında"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin yıl dönümüne hep beraber ulaşmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek ilan ettikleri bugünü 98. yaşında demokrasiye milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye, her hal ve şartta sonsuz inançla sahip çıkarak, büyük bir gurur ve onur ile kutluyoruz. 
 
 Tarihte eşine az rastlanan, kahramanlık destanı ile istiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir.
Bugün geldiğimiz noktada, her alanda daha da gelişmiş müreffeh  bir Türkiye'ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyeti'ni ve milli egemenliğini, yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğu milli ve manevi değerlere bağlılığını devam ettirecektir.
 Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 98 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, Sağlık, Eğitim, Bilim, kültür alanındaki atılımları ve sağlam demokrasisi ile dünyanın yükselen güçlü ülkeler arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir ve bunu sürdürecektir.
Bu vesileyle Cumhuriyetimiz kuruluşunda ve kültürel gelişiminde önemli yaştan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım olmak üzere, Afife Jale'den Afet İnan'a, Halide Edip'ten ilk kadın Tarih öğretmeni Fatma Refet Angın'a,İlk kadın kimyager Remziye Hisar, ilk kadın opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy'a buraya da adını yazamadığımız Cumhuriyetimizin kazanımlarının eseri olan tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum.
 Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize Vatan kılan Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran'la anıyor, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."dedi

Öğrenciler şiirlerini okudu.

Öğrencilerden bir ranesi elinde bebekle Nenehatun u canlandırdı. 

Cumhuriyet İlköğretim okulundan öğrencilerimiz , yöresel halk oyunlarımızdan Madımak, Simsim ve 50 lik Halay oyununun oynadılar.

Okulların tören geçişiyle program son buldu.