Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 18:38

Taşova OSB’mizde Son Gelişmeler...

Amasyamızın Valisi Mustafa Masatlı, Taşova Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinin Taşova ilçemizde gerçekleşen ilk toplantısına başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ile OSB’nin müteşebbis heyeti üyeleri yer aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-10-2021 16:44   Güncelleme : 09-10-2021 16:44
Taşova OSB’mizde Son Gelişmeler...

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Bugün Taşova’mızda ilk defa organize sanayi bölgemizin müteşebbis heyeti toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl göreve geldiğimizde mevcut organize sanayi bölgelerimizin kapasitelerinin arttırılması ve altyapılarının iyileştirilmesine karar verdik. Bunlarla birlikte ayrıca Taşova’mızın bir hayalini gerçekleştirerek, ilçemizde bir OSB kurabilmek için çalışmaya başladık.

Taşova’mız kadim tarihiyle ilimize, ülkemize katkı sağlayan bir ilçemizdir. Taşova’mızı gezdiğimizde özellikle köylerimizde genç nüfusun sürekli azaldığını ve dışarıya göç verildiği gördük. Bizim burada tarım sektörünü ve tarım sektörünü destekleyen sanayiyi geliştirmemiz, göçü engelleyecek ve kırsal yaşamı canlandıracaktır.

Nisan ayı itibariyle Çambükü Köyü mevkiinde 790 dekarlık alanda OSB’mizin kurulumu tamamlanmıştır. Kurulum sürecinde meradan tarım arazisine, son olarak sanayi arazisine dönüşme işlemi tamamlandı ve tapular birleştirildi. Hazineden organize sanayi bölgemize bedelsiz olarak devri yapıldı. 790 dekar alanın yaklaşık 32 dekar alanını ise kamulaştıracağız. Kamulaştırma işlemleri başladı. Organize sanayi bölgemizin kurulum aşamalarının bu kadar hızlı şekilde yürütülmesi İlimiz açısından önemli bir başarıdır.

Bunun yanında bölge müdürümüzün atamasını yaptık. Önümüzdeki yıl itibariyle arıtma ihtiyacı olmayan sanayi tesislerinin kurulumu noktasında gerekli altyapıyı oluşturacağız. Sizlerin de katkılarıyla elbirliğiyle bu noktaya geldik. Taşova OSB’yi büyütmek için bundan sonra da elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu vesileyle OSB’mizin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantı gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert