Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
18 NİSAN Perşembe 22:50

TAŞDEF BAŞKANI Taşova ve yaşadığım şehir de oluşan olumlu veya olumsuz konulardan haberdarım.

TAŞDEF BAŞKANI Taşova ve yaşadığım şehir de oluşan olumlu veya olumsuz konulardan haberdarım.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2021 12:21   Güncelleme : 03-10-2021 12:21
TAŞDEF BAŞKANI Taşova ve yaşadığım  şehir de oluşan  olumlu veya olumsuz  konulardan haberdarım.

Taşdef (Taşova Dernekler Federasyonu ) Başkanı Hasan Sevran’dan Özel Açıklama:

Pandemi nedeniyle uzun zamandır bire bir görüşmelerimiz den uzak kaldık. Ancak bu zaman zarfında memleketimiz Taşova’da her ay bulunduğumu belirtmek isterim. Taşova ve yaşadığım şehir de (İstanbul) oluşan olumlu veya olumsuz konulardan haberdarım.

Bugün değerlendireceğimiz konularda Taşdef Başkanı sıfatı ile değil Taşova/Tekke Köylü bir hemşehriniz olarak bazı konulara değinmek istiyorum.

Tekke Köyünde mevcut işletilen Taş ocağı (1) ; Şuan devam ediyor ancak gerekli hukuki alt yapı çalışmaları araştırılıp gerekli süreç başlatılacağını bildirmek isterim.

2. Taş ocağı devletin gerekli kurumları yönlendirmesi ile özel bir şirkete izin verildiğini öğrendiğimizde hukuki süreci başlattık davamız devam etmektedir. Sonuna kadar da köylümüz, ilçemiz ve sağlığımız için mücadelemiz maddi manevi devam edecektir.

Birincisi işletilip zararları ortada iken ikincisinin hukuki sürecini zor şartlarda devam ettirirken birde üçüncü taş ocağı için devletin kurumlarının çabalarını öğrendim.

Özetleyecek olursak Taşova tarım ve hayvancılığın önde olduğu bir ilçedir.

Yerleşim yerine çok yakın olması halkın sağlığını tehdit ediyor. Dinamitle patlatılan kayaların su havzalarının yer değiştirmesine sebep olarak köy halkı ve tarım arazilerimiz susuz kalarak toz içerisinde sebze ve meyva yetiştiriciliği yapıyor. İnsanların ailesiyle birlikte piknik yapmaya geldiği mesire alanı olan Tekke Gölü taş ocağına 500 mt uzaklık da.

İlgili kurum kuruluşların (il-ilçe belediyeleri, tüm parti il-ilçe başkanları, ilgili oda ve mesleki kurumlar ve devleti temsil eden ilgili kurumlar) böyle projelerin milletimize zararları / faydaları konusunda ne yaptıklarını sormak isterim?

Not: bildiğiniz gibi izinsiz altın madeni araması almış başını gidiyor arama tüm hızı ile devam ediyor. Bu konu ve HES işletmelerinin faydası sizlerin takdiri.

Saygılarımla

Celal GünerCelal Güner

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert