Erbaa Çevre ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyelerine Sakarat Dağları ve Boğalı Yaylalarında sondaj faaliyetlerinin başladığı haberi üzerine Erbaa İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve sondaj çalışmalarının yapıldığı orman bölgesini ziyaret ettiler.

Sakarat ve Boğalı yaylalarında 40 bin dönümlük alanda |V. Grup maden arama ruhsatı sahibi olan Galata A.Ş.’nin arama talebi hazırladıkları Proje tanıtım dosyası sonrası Çed’e tabi görülmüştü. Bölgemiz için verilen “Çed gereklidir” kararına ve devam eden Yürütmeyi Durdurma Mahkemesine rağmen, elle karot almak sureti ile Amasya Orman İşletme’den izin alan şirket, alana numuneler almak üzere elemanlarını göndermiştir. Alana giren şirket elemanlarından haberdar olan Erbaa Çevre ve Kültür Derneği yönetimimiz İlçe jandarma komutanlığı ile görüşme yaparak bilgiler aldı.

Erbaa Çevre ve Kültür Derneği yönetim ve üyelerinden oluşan bir ekip alana giderek çalışmanın yapıldığı örneklerin alındığı noktalarda incelemelerde bulunmuş, koordinatları karşılaştırmak ve izinsiz bir işlem olup olmadığını saptamak için ölçümlerde bulunmuştur.

Civar köy vatandaşları ve muhtarlarının bir araya gelerek bu işlemin yapılmasına da karşı olduklarını dile getirdiler.

Erbaa Çevre ve Kültür Derneği sahadan topladığı veriler ile ilgili makamlara ihbarlarda bulunacak.