Taşova ilçemizin Kozluca Köyü Derneğinin organize ettiği Köy Muhtarlığı ile istişareli 10. Yayla Şenliği, Bayramın 4. günü Cuma ve Cumartesi  günü süren bir programla yapıldı.

 

Dernek Başkanı Serdar Eryurt ve yönetimi çok yoğun çalışarak güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Yöremiz Sanatçısı Alpaslan Uzun orkestrası ve Davul Zurna ekibiyle tam bir şenlik yaşanırken, program sunumunu  Dernek üyesi Özgür Tüccar yaptı.

 

Yöresel oyunlar, çocukların ilgiyle izlediği Yoğurt yeme yarışması,  ip çekme yarışması,  çuval yarışması ile sandalye kapma yarışmaları düzenlendi. Katılımcılar gün boyu doyasıya eğlendiler.

 

Etkinliğe;  Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk,   İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Öz,  Taşova Ak Parti ilçe Başkanı Tekin Sobacı, TOKSOY  Taşova Orman Köylüleri Derneği Başkanı Kazım  Özdemir,  TAŞDEF  Taşova Denekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Esençay köyü Derneği Başkanı Ahmet Usta  komşu köylerin muhtarları katıldılar.

 

10 GELENEKSEL ŞENLİK AĞASI KAYA  TUNCER  OLDU

Kozluca köylülerin yediden yetmişe şenlik alanında bulunarak herkesin ilgiyle takıp ettiği ağalık açık artıırmasına her hane bir temsilciyle katıldı. Ağalık açık artırmasına hanımların ilgisi bir hayli fazla olurken,  Açık artırmada Kaya Tuncer en yüksek bedel ödeyerek 10. Şenliğin  2021 yılı ağası oldu.