Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 06:04

DERİNÖZ BARAJINA GİREN AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ BOĞULDU

Aslen, İlçemiz Alçakbel köyünden olup Suluova Saraydüzü Mahallesinde ikamet eden ve bölgedeki yakınlarını ziyarete geldikleri öğrenilen Cenik Ailesinin babası İrfan Cenik’in daha önce hayatını kaybettiği öğrenilirken baraj suyunda Anne Sultan, Kızı Elif, oğlu Emrullah Cenik ile 2 torunu Havvanur ve Levent Cenik'in boğulduğu, küçük yaştaki çocukların uya düşmesi üzerine Sultan Cenik ile Kızı Elif ve oğlu Emrullah Cenik’in çocukları kurtarmak için peşlerinden suya girdikleri ve bir daha çıkamadıkları öğrenildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-07-2021 22:17   Güncelleme : 18-07-2021 22:17
DERİNÖZ BARAJINA GİREN AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ BOĞULDU
5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql ii04i59q" style="overflow-wrap: break-word; margin: 0px; white-space: pre-wrap; font-family: "Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif; color: rgb(5, 5, 5); font-size: 15px;">
Suluova Derinöz barajına giren aynı aileden 5 kişi boğulurken cansız bedenleri dalgıçlar tarafından çıkarıldı. Büyük acının yaşandığı olay sonrası boğulan 5 kişinin cansız bedenleri Amasya Sabuncuoğlu Şerefedddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Alınan bilgilere göre bugün saat:16.30 civarında, küçük yaştaki 2 çocuğun Derinöz Barajı'na düştüğünü gören aile fertlerinden 3'ü suya girdi.
Çocukları kurtarmak için baraj suyuna giren tüm aile fertlerinin de suda gözden kaybolduğunu gören çevredeki vatandaşlar, Jandarma ve 112’ye haber verdi.
Olay yerine intikal eden Suluova İlçe Jandarma Ekipleri, Belediye itfaiye Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri, AFAD ve Amasya Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekipleri, Derinöz Barajında kaybolan 5 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması başlattı.
-5 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI
Bölgeye gelen dalgıç ekiplerin uzun uğraşları sonucu Anne Sultan Cenik(50) barajın ön kısmındaki kayalıklar tarafından, kızı Elif Cenik(28) ve Oğlu Emrrullah Cenik(19) ile torunları Havvanur(10) ve Levent Cenik(4) ise baraj içerisinden cansız bedenleri sudan çıkarıldı.
Olay yerine gelen Amasya Valisi Mustafa Masatlı, büyük üzüntü duyduğunu belirterek, yakınlarına ve vatandaşlara başsağlığı ve sabırlar diledi.
Aslen, Taşova Alçakbel köyünden olup Suluova Saraydüzü Mahallesinde ikamet eden ve bölgedeki yakınlarını ziyarete geldikleri öğrenilen Cenik Ailesinin babası İrfan Cenik’in daha önce hayatını kaybettiği öğrenilirken baraj suyunda Anne Sultan, Kızı Elif, oğlu Emrullah Cenik ile 2 torunu Havvanur ve Levent Cenik'in boğulduğu, küçük yaştaki çocukların uya düşmesi üzerine Sultan Cenik ile Kızı Elif ve oğlu Emrullah Cenik’in çocukları kurtarmak için peşlerinden suya girdikleri ve bir daha çıkamadıkları öğrenildi.
Olay yerine gelen yakınları feryat ederken Baraj suyunda boğulan 5 kişinin cansız bedenleri Amasya Sabuncuoğlu Şerefedddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert