Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 11:12

Sakallı Akbaba Niksar’da Görüntülendi

Türkiye'de yaşayan nadir türlerden biri olan "Sakallı Akbaba" Niksar’da görüntülendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2021 17:05   Güncelleme : 29-06-2021 17:05
Sakallı Akbaba Niksar’da Görüntülendi

   Türkiye'de yaşayan nadir türlerden biri olan "Sakallı Akbaba" Niksar’da görüntülendi. Niksar ilçesinde Türkiye'de yaşayan 4 akbaba türünden Sakallı Akbaba doğal yaşam alanında kameralara yansıdı.

  Leşlerin kemik parçalarıyla beslendiği için 'doğa çöpçüsü' olarak da adlandırılan sakallı akbaba nadir olarak görülüyor. Büyük kemikleri pençeleriyle alıp, parçaladıktan sonra yiyen sakallı akbabalar, doğada ekolojik sisteme katkı sağlıyor. Yöre sakinleri ise doğanın çöpçüsü olarak adlandırılan akbabaları hayranlıkla izliyor.

  Emekli Adil Kaya (71), yaklaşık 60 yıldır akbabaların kayalık alanda yaşadığını gözlemlediklerini söyledi. İlk defa görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini ifade eden Kaya, “Akbabaların çok yükseğe çıkması hoşumuza gidiyor. Zaman içerisinde alçalarak yuvalarına dönüyorlar. Onları zevkle izliyoruz” dedi.

   Çiftçi Sabri Budak (57) ise çocukluk yıllarından beri sakallı akbabaları doğal yaşam alanında izlediklerini belirterek, “Çocukken kayanın üzerine taş atarak onları rahatsız etmeye çalışırdık. Sonradan doğru olmadığını öğrendik. Şimdilerde adeta bizim bir parçamız. Her yıl geliyorlar buraya.

   Mutluluk kaynağımız oldu. Özdeş gibiyiz onlarla yaşıyoruz. Onları gök yüzünde görmezsek tedirgin oluyoruz ne oldu diye. Artık hayatımızın içindeler. Çok yükseklerde uçuyorlar, diğer hayvanlar gibi insanlara yaklaşmıyorlar” diye konuştu.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert