Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:17

DEPREM SİYANÜR HAVUZLARINI PATLATIRSA NE OLACAK?

Fatsa’da meydana gelen deprem siyanür kullanılarak altın çıkarılan maden için kaygıları artırdı. Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu, maden için alınan ÇED raporunda deprem kaydının olmadığı belirterek olası bir depremin siyanür havuzlarını patlatabileceği belirterek uyarıda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2021 16:45   Güncelleme : 10-05-2021 16:45
DEPREM SİYANÜR HAVUZLARINI PATLATIRSA NE OLACAK?

ÇED Raporunda Deprem Şartı Yok  

5 Mayıs’ta Kandilli Rasathanesi,  Fatsa’da 3,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Depremin yaklaşık olarak 8 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirilmişti. Merkez üssü Sudere Mahallesi olarak duyurulan bölge, siyanürlü altın arama çalışması yapılan Yukarı Bahçeler Mahallesinin yakınında yer alıyor

Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede, Bahçeler Mahallesinde bulunan altın madeni şirketi sözleşmesi bitmesine rağmen çalışmalarını sürdürerek ağaç kesimi yapmış, ağaç kesimi altın madeni araması yapılan alanda protesto edilmişti. Fatsa'da yaşayanlar bölgedeki siyanür havuzlarının depremden etkilenmesinden de endişelendiğini belirtti.

Bu arada Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu da depremin ardından bir açıklama yaptı. ÇED raporunda bölge için deprem kaydı/bilgisi olmadığını hatırlatan Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu, "Geçen sene Ocak 2020 de uyarmıştık" diyerek altın madenciliği çalışmalarına işaret etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert