Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 20:14

Şenel; 'SGK borçlarının yapılandırma ödemelerinde son günün 31 Mart'

SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, SGK borçlarının yapılandırma ödemelerinde son günün 31 Mart 2021 Çarşamba olduğu uyarısında bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-03-2021 11:08   Güncelleme : 31-03-2021 11:08
Şenel; 'SGK borçlarının yapılandırma ödemelerinde son günün 31 Mart'

SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, SGK borçlarının yapılandırma ödemelerinde son günün 31 Mart 2021 Çarşamba olduğu uyarısında bulundu.

İl Müdürü Şenel konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “7256 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun”na göre Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılandırma başvurusunda bulunan işveren ve sigortalılarımızın Sigorta Primi, İdari Para Cezası, İşsizlik Sigortası Primi, İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, gibi borçlarının peşin ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart 2021 tarihinde sona erecektir.

Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellenmiş olup, Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı, iki taksitte ödemede ise yüzde 50’si silinecektir. Taksitli ödemeyi tercih edenler ise ikişer aylık dönemlerde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabileceklerdir Yapılandırmadan yararlanmak için peşin ödemenin veya ilk taksitin en son 31.03.2021’e kadar ödenmesi gerekmektedir.

Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları yapılandırma başvuruları kapsamında Yİ-ÜFE ile güncellenmiş olup, 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde durdurulan hizmet süreleri ihya edilecektir.

Ayrıca, daha önce hiç gelir testi yaptırmamış Genel Sağlık Sigortası (GSS) sigortalılarının, 31.03.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenecektir.

Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespit edilenlerin GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

2020 Ağustos ayı ve öncesine ait 60/g kapsamındaki genel sağlık sigortası prim borcu aslının tamamının 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

Vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları için başvuru yapmasına gerek olmadan otomatik olarak yapılandırılan GSS borçlarını e-devlet üzerinden veya bankalar aracılığıyla öğrenebilir ve takip edebilirler” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert