Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 21:46

Türkiye'de Covid-19 Vaka Sayılarında Artış Sonrası, Hafta Sonları Tam Kısıtlama Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vakaların ardından yeni tedbirlerin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2021 10:19   Güncelleme : 30-03-2021 10:19
Türkiye'de Covid-19 Vaka Sayılarında Artış Sonrası, Hafta Sonları Tam Kısıtlama Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vakaların ardından yeni tedbirlerin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası konuştu. 

Yeni koronavirüs risk haritası yayınlandı, 58 il kırmızı kategoriye geçti. İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

-YENİ KARARLAR AÇIKLANDI
Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun %80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. 

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLERDE, Pazar günü uygulanan kısıtlama artık CUMARTESİ VE PAZAR olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

-RAMAZAN AYI
Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Ramazan ayı boyunca ise tüm ülke genelinde hafta sonları Cumartesi ve Pazar günler tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs ayında normalleşme, ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta kapsamında prim uygulamasını üstlenecek ve bunlara 1500 lira nakdi yardım yapılacak.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert