Tüm dünyayı sarsan iklim değişikliğinin etkileri artık çok daha yakından hissediliyor. Aşırı sıcaklar, kurak geçen yağmur dönemleri, dolular ve seller büyük bir ekonomik ve sosyal yıkıma neden oluyor. Son günlerde barajlardaki doluluğun azaldığına dair haberleri izliyoruz. Barajlardaki su seviyelerinin azalmasıyla yerel yönetimler zaman zaman su kesintileri yapmak zorunda kalıyorlar.

Su insanoğluna sunulmuş en güzel nimetlerden birisidir. Faydalarını saymakla tüketemeyiz. Bu yaşam kaynağımız sınırsız değildir. Geleceğimize umutla bakmak için suyu tasarruflu kullanmak gibi zorunluluğumuzun olması gerekir. Su tasarrufuna dikkat çekmek, konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Amasya geneli ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında 'Suyu Tasarruflu Kullanıyorum. Geleceğe Güvenle Bakıyorum.' ödüllü resim yarışması düzenlenmektedir.

Yarışmaya Amasya genelindeki resmi ve özel olmak üzere ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören bütün öğrenciler katılabilecektir.

Yarışma Şartnamesine BURADAN Ulaşabilirsiniz.