Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 18:49

Amasya Sol Parti; 'Halkın sağlığı sermayenin servetinden daha kıymetlidir'

Amasya Sol Parti Esençay Köyünü ziyaret ederek köylüleri Siyanur'ün olumsuz etkileri hakkında bilgilendirdi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 25-12-2020 17:43   Güncelleme : 25-12-2020 17:43
Amasya Sol Parti; 'Halkın sağlığı sermayenin servetinden daha kıymetlidir'

Kelkit Havzası, Boğalı ve Sakarat yaylaları Tokat ve Amasya illerinin, Erbaa ve Taşova ilçelerinin ve çevresindeki onlarca köyü kapsayan alanlarda siyanürle altın arama faaliyetlerine karşı Amasya Sol Parti İl Örgütü 25.12.2020 Cuma günü Taşova ilçesi Esençay köyünde köylüleri siyanurün olumsuz etkileri hakkında bilgilendirerek broşür dağıttılar ve vatandaşalara daha önce yaşanmış benzer olaylardan örnekler vererek nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattılar. 


Programın açılış konuşasını Amasya Sol Parti İl Örgütü Başkanı Suat Sancak Yaptı;

Sancak Konuşmasında;


"Sevgili Taşovalalılar, Esençaylılar

Topağına,suyuna,doğasına,geleceğine sahip çıkan onurlu insanlar merhabalar

Sizleri Sol Parti Amasya İl örgütü adına selamlıyorum.

Burada Sizlerin karşısında olmak bir katliama birlikte karşı çıkmak bizler için onurdur. Sol Parti haklı mücadelede sonuna kadar yaznınızda olacaktır.

Hepimizin bildiği gibi Kelkit Vadisi'ne Boğalı Dağı'na Sakarat Yaylası'na Taşovamıza bir altın madeni açılmak isteniyor. İlk başlarda üstü kapalı bir biçimde diğer maden isimleri de verilereki halk oylnaması istendi.Ama gerçekler gün gibi ortadadır. Bizler toprağın üstü altından daha değerlidir diyoruz. Halkın sağlığı sermayenin servetinden daha kıymetlidir diyoruz.İşte bu sebeple bugün geçmişten aldığımız gücümüzle çocuklarımızın geleceği için buradayız.Talana karşı bir yol açalım demek için burdayız.

Hep birlikte bu katliama dur demek için toplandık ce daha önce bu katliamaın yaşanmış olduğu Fatsa'dan Osman Günalp,Ordu'dan Resul Şahin arkadaşlarımız aramızda onlar nelerle karşılaştıklarını size aktaracaklar.Daha sonrasında hemen yanızımda Samsun Kavak Şahin Dağların'da altın madeni için sondajlar açılmış bir maden sahasıda orada var, oradaki süreci ve halk sağlığına etkisini yine bir arkadaşımız Gökhan Törener aktarcak.Ekoloji alanında ise bizlere Merzifon'dan bir arkadaşımız seslenecek. Sonrasında soru ve önerilerinizi de dinleyecek bu katliama hepbirlikte dur diyeceğiz.Aramızda olan muhtarımıza platform ve dernek temsilcilerimize ayrıca teşekkür ederiz.

Taşovamıza sahip çıkıyoruz. Gelceğimizi karartmalarına izin yok." dedi.

Başkan Sancak'ın konuşmasının ardından Fatsa'dan Osman Günalp,Ordu'dan Resul Şahin,Samsundan Gökhan Törener konuşmalarını yaptılar.

Daha sonra Taşova meydanında bulunan siyanure hayır imza kampanyası standını ziyaret  eden heyet attıları imzalar ile kampanyaya destek oldular.


Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert