Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 05:21

Yeşil Erbaa Çevre Platformu; 'Siyanürlü ve Sülfürik Asitli Altın-Bakır Madenine Karşıyız'

Erbaa Kozlu köyü sınırları içresinde siyanürle Altın arama çalışmalarının başlamasın doğaya vereceği zarar nedeni ile Erbaa’da doğasever vatandaşlar tarafından 4 Kasım 2020 günü Yeşil Erbaa Çevre Platformu adında bir platform kuruldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2020 14:08   Güncelleme : 09-11-2020 14:08
Yeşil Erbaa Çevre Platformu; 'Siyanürlü ve Sülfürik Asitli Altın-Bakır Madenine Karşıyız'

Erbaa Kozlu köyü sınırları içresinde  siyanürle  Altın arama çalışmalarının başlamasın doğaya vereceği zarar  nedeni  ile Erbaa’da doğasever vatandaşlar tarafından 4 Kasım 2020 günü bir platform kuruldu.

 

YEŞİL ERBAA ÇEVRE PLATFORMU’nun ilk açıklaması aynen şöyle:
”Kıymetli dostlarım,
Erbaa halkı olarak, 4 Kasım 2020 günü Yeşil Erbaa Çevre Platformumuzu kurduk. Siyanürlü ve Sülfürik Asitli Altın-Bakır Madenine karşı zümrüt yaylalarımızı, vadilerimizi, sularımızı, havamızı, her türlü ağzı var-dili yok canlılarımızı korumaya azimli ve kararlıyız.
Kelkit vadisindeki, Boğalı yaylalarındaki kamu hakkını, tüyü bitmemiş kuşun hakkını, kızlarımızın ve oğullarımızın geleceğini hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak koruyacağız.
Yaylalar, vahalar başta insanoğlu olmak üzere bütün mahlukatın ortak malıdır, yani kamu malıdır. Kamu malını talan edenlere Allah lanet ediyor. Biz sadece insanlar için değil, ağzı-var dili-yok bütün canlılar için mücadele ediyoruz. Şüphesiz kazanacağız, çünkü Hakk’ın sesiyiz.
Biz, Tokat-Amasya köylerinde, kınalı kuzularının, ineklerinin, mandalarının sütünden, bahçesinde-tarlasından kıt-kanaat geçinen kanaatkar Anadolu insanının, Ayşe teyzemizin, Mehmet amcamızın vakur ve haklı sesiyiz.
Akıl ve vicdan sahibi herkesin, her vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız var. Platformumuza
https://www.facebook.com/Ye%C5%9Fil-Erbaa-%C3%87evre-Platformu-110800114168214/
adresinden takip ve destek verebilirsiniz.

Kalbi şükranlarımızla…”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert