Amasya Şeker Fabrikası, pancar alım fiyatını 350 TL olarak açıkladı.

-Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, fabrika olarak 2020 Yılı şeker pancarı baz alım kesin fiyatını 350 TL olarak belirlediklerini, artı olarak ise çiftçilere küspe, 3 ilaç ve nakliye desteği de vereceklerini söyledi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin şeker pancarı baz alım kesin fiyatını 336 TL olarak açıkladığına dikkat çeken Mustafa Saatcı, şunları kaydetti:

“2020 yılında şirketimiz ile üretici çiftçilerimiz arasında akdedilen şeker pancarı üretim sözleşmesi kapsamında üretilen yüzde 16 polar şeker ihtiva eden firesi düşürülmüş net 1 ton A kotası şeker pancarı baz alım kesin fiyatı 350 TL TL olarak belirlenmiştir.” Dedi.

Mustafa Saatcı, “Daha önce üreticiden pancar taahhütlerini alırken 300+10 TL, yani 310 TL’den almıştık. Önceki gün Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., şeker pancarı baz alım kesin fiyatını 336 TL olarak açıklayınca bu fiyat 346 TL oldu, bizde 4 TL daha veriyoruz ve şeker pancarı baz alım kesin fiyatını 350 TL olarak belirledik. Buna ilaveten ise Amasya Şeker Fabrika olarak üreticimize küspe, 3 adet ilaç ve nakliye desteği de vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Açıklanan fiyatın üreticilere hayırlı olmasını dileyen Mustafa Saatcı, “üreticilerimize bol kazançlı ve bereketli mahsul yılı geçirmeleri temenni ediyoruz, açıklanan baz alım kesin fiyatının hayırlı ve uğurlu olması diliyoruz.” diye kaydetti.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan