Vali Mustafa Masatlı Taşova ilçemize bağlı Dereli Köyünde Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen ‘Orman Gençleştirme’ çalışmaları kapsamında anaokulu öğrencileriyle binlerce tohumu toprakla buluşturdu.

 

Tohum ekme etkinliğine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Taşova Kaymakamı Mustafa Berk Çelik, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden, Taşova İşletme Müdürü Levent Morkan, Amasya İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, Teknik personel ve   Orman köylüleri katıldılar.

Etkinlik alanına gelen   Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve beraberindeki heyet Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından karşılanarak birlikte Akınoğlu Orman İşletme Şefliği  tohum ekim alanında oluşturulan ormanlarımızın gençleştirme sürecini anlatan fotoğraf sergisini  inceledikten sonra  Kayında Doğal Gençleştirme çalışması ve yapılan uygulamalar hakkında bilgiler aldı.

Ardından Vali Mustafa Masatlı ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla Taşova Orman İşletme Müdürlüğü Akınoğlu Orman İşletme Şefliği tabii tensil (gençleştirme) bölmesinde  kayın tohumları toprakla buluşturuldu.

Tohum ekim öncesinde konuşan Bölge  Müdürü Halil Oflu  konuşmasında; 

"Bölgemizdeki  ormanların geliştirilmesi ve gençleştirilmesi sürecinde  doğanın yanında ve ekosistemi gözeterek  çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kayında bol tohum yılı olmasının değerlendirilmesi amacıyla içinde bulunduğumuz kayın bölmesinde silvikültür çalışmaları doğrultusunda  gerekli çalışmaları yaptık. Ağaçlardan dökülen tohumların toprağa tutunması için  toprağı işleyerek tohumlara siper oluşturduk. Bugün ise doğaya yardımcı olmak için ağaçlardan dökülen tohumlara ilaveten sahaya tohum takviyesi yapacağız.

Sahaya serptiğimiz tohumlar Allahü Teâlâ’nın izniyle ormanlarımıza bereket getirecektir.” dedi

Amasya Valisi Mustafa  Masatlı ise yapmış olduğu açıklamada; Ormanların en büyük doğal zenginliklerimizden olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bugün 21 Hektar büyüklüğündeki bu alanda kayın tohumlarını toprakla buluşturacağız. Mevcut orman varlığımızı gençleştirmek ve gelecek kuşaklara ulaştırabilmek için yapılan bu çalışmalar oldukça önem taşımaktadır. Anaokulu öğrencisi yavrularımızla birlikte ekeceğimiz bu tohumlar büyüyecek ve doğal çevremizi daha da güzelleştirecektir. Bu çalışmada emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve bağlı birimlerine teşekkür ediyorum.” dedi