Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:34

Taşova'da 15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Taşova Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü gün boyu yapılan etkinliklerle sona erdi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 16-07-2020 15:17   Güncelleme : 16-07-2020 15:17
Taşova'da 15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Şehitlik ziyaretleri ile başlayan program Aziz Şehitlerimiz için aynı gün Merkez Çarşı camiinde okutulan mevlid-i şerif ile devam etti..

15  Temmuz Şehitleri Anma  programı  Taşova Meydanında  düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Kur-an-ı Kerim tilavetinden sonra dua yapıldı. Kaymakam Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Bayram Öztürk yaptı yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Kaymakam Çelik ;Hatırlanacağı üzere bundan 4 yıl önce 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz bu darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. "Demokrasi Zaferi ve 15 Temmuz Şehitleri Anma Gününde kendilerini gönülden yad edecek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız" dedi.

15 Temmuz günü yaşananlar sinevizyon eşliğinde gösterimi yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına Güzel Şiir Okuma Yarışması sonucu dereceye girenlere ödülleri verildi. Ezgi, türkü ve marşlar okunurken, ”O gece ne oldu?” sinevizyon gösterimi sunuldu. Orhan Türkoğlu ve ekibi sahne alarak kahramanlık türküleri seslendirdi. Program büyük beğeni topladı.

     Programı İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik,  Belediye Başkanı Bayram Öztürk,İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ömer Atun, İlçe Milli Eğitim Mustafa Tümer ,MHP İlçe Başkanı  Aslan Berber,İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Taş ,Kurum Amirleri ve davetliler ilgiyle izledi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert