Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 15:40

Karantina Meskenlerde Elektrik Tüketimini Arttırdı

Tüm dünyada ve Ülkemizde hızla yayılan ve herkesi etkisi altına alan yeni tip korona virüse karşı mücadelede en etkin yol, kişinin kendini izole ederek ve mümkün olduğunca evde kalması. Türkiye genelinde alınan idari karar sonrasında berber, kafe, restoran gibi pek çok ticarethanenin kapalı olduğu, bazı sektörlerde üretimin ciddi anlamda sonlandığı bu zor dönemde toplam elektrik tüketiminde önemli bir düşüş gözleniyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2020 12:40   Güncelleme : 28-04-2020 12:40
Karantina Meskenlerde Elektrik Tüketimini Arttırdı

Tüm dünyada ve Ülkemizde hızla yayılan ve herkesi etkisi altına alan yeni tip korona virüse karşı mücadelede en etkin yol, kişinin kendini izole ederek ve mümkün olduğunca evde kalması. Türkiye genelinde alınan idari karar sonrasında berber, kafe, restoran gibi pek çok ticarethanenin kapalı olduğu, bazı sektörlerde üretimin ciddi anlamda sonlandığı bu zor dönemde toplam elektrik tüketiminde önemli bir düşüş gözleniyor. Ticarethane ve sanayideki elektrik tüketimindeki gerilemeye karşın virüsten korunmak için evde kalan kişilerinin sayısının giderek arttığı bu süreçte mesken abonelerinin elektrik tüketiminde ise artış gözlenmekte.

YEPAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Mart ve Nisan aylarının aynı dönemleri üzerinden yapılan incelemede bölgedeki toplam elektrik tüketiminde %20’nin üzerinde bir düşme meydana gelirken, mesken amaçlı kullanımlarda ise toplam %9,7 oranın da artış meydana geldi. Mesken abone grubundaki artış oranı Samsun ilin de %11,6’yı buldu” denilmiştir.

YEPAŞ BÖLGESİNDE TAHMİNLEME YAPILMADI

Açıklamada “Korona Virüs ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun en iyi şekilde sağlanması amacıyla EPDK tarafından 3 Nisan 2020 tarihinde alınan bir karar gereğince karantina altına alınan bölgelerde tahmini tüketimler üzerinden fatura düzenlenmesine izin verildiği, şeklindedir ancak YEPAŞ olarak sorumluluk alanımız içinde karantina altına alınan bölgelerde bu uygulamanın yapılmadığı ve tahminleme üzerinden fatura düzenlenmediği” belirtilmiştir.     

“Tüm bu uygulamaya rağmen özellikle mesken amaçlı kullanımlardaki tüketim artışını fark edemeyen müşterilerimize göre yüksek gelen faturalara sebebiyle tahminleme yapıldığı endişesine kapılmış olabilirler, müşterilerimiz müsterih olsunlar ki şu ana kadar bölgemizde tahminleme ile elektrik faturası düzenlenmesi uygulaması yapılmamıştır” ifadeleri yer almıştır.

EVDE YAPILACAK KÜÇÜK ÖNLEMLERLE DİKKATLİ TÜKETİM VE TASARRUF YAPMAK MÜMKÜN

Yaşanan bu dönemin haricinde yalnızca Türkiye’de değil tüm dünya için, gelecek nesillere, evlatlarımıza aktaracağımız enerjimizi tasarruflu kullanmamız oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu durumda hepimize çok önemli görevler düşmektedir.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert