Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 03:39

MEHMET SARI

Amasya'da MHP İl Başkanlığı 7 Haziran Genel Seçimleri sonucuna geçersiz sayılan oylar ve yurt dışından yansıtılan oylar konusunda İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 10-06-2015 10:09   Güncelleme : 10-06-2015 10:09
MEHMET SARI

        MHP Amasya İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla 7 Haziran Genel seçimleri Sonucuna ilişkin yaptıkları itirazlar hakkında bilgi verdi. Yurtdışından gelen oyların orantısız dağıtıldığını dile getiren Kadir Kutay Samsun, "Milliyetçi Hareket Partisinin 48 bin 017 oyuna karşılık yurt dışı oylarından 447 oy verilmesi, AK Parti'nin 95 bin 876 oyuna karşılık 2 bin 400 oy gelmesiyle alakalı itirazda bulunduk. Bunun yanı sıra Amasya'da kullanılan oyların toplamda 4 bin 422'i geçersizdir. Bu dönemdeki geçersiz oy sayısından önceki 2 seçimde geçersiz oyların toplamı kadar. Bu seçimde dikkat edilecek hususlardan bir tanesi de geçersiz oy sayısıdır. Bizim bu geçersiz oylara da itirazımız var. Bunlarla alakalı hukukçu arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Biz itirazlarımızı yaptık. Sonuçlarını bekliyoruz. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.
 
         MHP Amasya birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Sarı, normal şartlarda seçim kurulunun kendine mazbatayı vermesi gerektiğini dile getirerek, "Bu sene bir sistemin uygulandığından fakat bu sistemde oyların dağılım noktasından ve hesaplanma noktasından seçim kurulunun bilgisi olmadığını düşünüyorduk. Kendilerine sorduk. Elimizdeki veriler bizim milletvekilliğimizi tescilliyor. Ama birileri kendilerine göre yaptıkları bir hesapla milletvekilliğimiz elimizden gasp edilmek isteniyor" diye konuştu. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert