Her alanda kendini gösteren teknoloji hız kesmeden gelişmektedir. Yeni ihtiyaçların oluşması teknolojinin gelişimini de zorunlu kılmaktadır. Ulaşım, eğlence alanları teknolojinin zorunlu olduğu yerlerden sadece ikisi.  Bundan başka eğitim ve sanat gibi sektörlerde de teknolojiye büyük oranda gerek duyulmaktadır. Teknolojinin Gelişimi konusu birçok kişinin aklına takılmaktadır. Aslında bakacak olursak ulaşım gibi her gün kullandığımız otobüs, metrobüsün bu günkü haline gelmesinde bile teknolojinin payı çok büyüktür. Artık sadece insanlar tarafından yönetilen değil, kısmen kendi yapay zekaları hesabına çalışan robotlar da üretilmektedir. Teknolojinin bu kadar büyük bir gelişimin de günlük hayattaki ihtiyaçlarımızın da oluşturduğu mecburiyetler göz ardı edilmemelidir. Teknoloji her ne kadar bize kolaylık sağlasa da bunun yan etkileri de az değildir.

Teknolojinin Bize Yansıyan Olumsuz Tarafları

  Teknolojinin Gelişimi bizim işlerimizi kolaylaştırma amaçlı geliştirilen bir sistemdir. Hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen elektronik cihazlar aslında işimizi kolaylaştırmakla beraber bir yandan da hareket kabiliyetimizi aşağıya doğru sürüklüyor. 1800’lü yıllara bakıldığı zaman yaş ortalamasında ciddi bir düşüşün olduğunu söyleyebiliriz. O dönemlerde insanların tüm işleri insan gücü hesabına görmeleri, haliyle insanların daha dirençli ve dayanıklı olmalarını sağlıyordu. Ancak eskilerden dönüp şimdilere gelindiği zaman işin rengi değişiyor. Bizim en büyük yardımcımız olan teknoloji, aslında bizim en büyük düşmanlarımızdan biri haline de gelmektedir.

  Tüm işleri bizim yerimize gören ve gün içinde hareket saatlerimizi azaltan cihazlar yüzünden insanların hastalıklara karşı direncinin azalmasına da neden olmaktadır. Her ne kadar bu sadece teknolojik cihazların suçuymuş gibi gözükse de aslında burada insanların kendi tembelliği de büyük önem taşımaktadır. Örneğin, günlük market alışverişini de internet üzerinden yapan ve en temel egzersizlerden bile kendilerini mahrum bırakan insanların bu sonuca ulaşmaları kaçınılmaz olacaktır.

Teknolojinin Ulaşımdaki Önemi

  Teknolojiyle birlikte ulaşım sektöründe çok büyük yenilikler gelmeye başladı. Artık süper hızlı trenler sayesinde önceleri saatlerle ölçülen mesafelere artık dakikalar içerisinde ulaşmak mümkün. Kara yollarıyla birlikte hava yollarında da köklü değişimlere gidildi. Artık okyanuslar bile insanların iş, tatil veya akraba ziyareti için engel olmamaktadır.