Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 01:13

CHP’den İSRAİL, AMERİKA’ya ve ERDOĞAN’a TEPKİ..

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü 17 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 11.00’da Basın açıklaması yaptı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 19-05-2018 13:54   Güncelleme : 19-05-2018 13:54
CHP’den İSRAİL, AMERİKA’ya ve ERDOĞAN’a TEPKİ..

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Amasya mitingi öncesi ilçe meydanında basın açıklamasını okudu.
 
 Açıklama aynen şöyle: “Emperyalist A.B.D Büyükelçilik Binasını Kudüs’e taşıma kararını hayata geçirme sonucu Gazze’de Filistin Halkı tarafından protesto gösterileri yapılmıştır.
 
 14 Mayıs günü yapılan gösterilerde ve devamında İsrail askerleri tarafından sivil göstericilere ateş açılmış onlarca gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce gösterici ise yaralanmıştır Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte olduğu gibi tutarlı bir şekilde İsrail ve onun destekçisi A.B.D emperyalizminin bu katliamını lanetliyoruz...
 
 İsrail ile iş tutan ABD nin taşoronluğunu yapan siyasal iktidarın maskesi bir kez daha düşmüştür. Kudüs vesilesiyle yıllardır Gazze ye ve Filistin topraklarına adım atamayan ancak her fırsatta Filistin sorununu istismar etmekten geri kalmayan siyasal iktidar Kudüs konusun uda uzun bir süre istismar etmeye devam edecektir.
 
 Ne yazık ki AKP iktidarı geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin ‘deki bu zulmü ,katliamı siyaseten kullanma peşindedir.
 
 – R.T.E’ a 2004 yılında A.B.D yahudi kongresi tarafından Yahudi Cesaret Ödülü verilmiştir.Bu ödül ilk defa Müslüman bir Ülke’nin Başbakan’ına verilmiştir.
 
 – Mayıs 2005’te Beyrut Kasabı İsrail Başbakan’ı Ariel Şeron R.T.E ‘nin İsrail ziyaretinde ” İsrail’in başkenti Kudüs ‘e hoş geldiniz “demiş ve R.T.E tepki göstermemiş , bu ifadeyi kabüllen miştir.
 
 – Mavi Marmara olayında Filistin’e insani yardım götüren gemiye İsrail saldırmış , 10 türk vatandaşımız yaşamını yitirmiş , 30 kişi yaralanmıştı. Daha sonra Türkiye İsrail aleyhine dava açmiş , açılan dava 20 milyon dolar tazminat ödenmesiyle yine Türkiye tarafından düşürülmüştür
 
 Ölen ve yaralıların ailelerine R.T.E şöyle demiştir : “siz kalkıpta Türkiye’den böyle bir insanı yardımı götürmek için dönemin başbakanı namı sordunuz ” diyerek aileleri azarlamış, yalnız bırakmıştır.
 
 İsrail ile daha bir kaç gün önce enerji iş birliği anlaşması imzalanmıştır. Daha dün Cumhuriyet Halk Partisi İsrail,le yapılan tüm anlaşmalar iptal edilsin teklifine AKP vekillerinin hayır oylarıyla Teklif red edilmiştir.
 
 İsrail ile olan ilişkiler görünüşte farklı , gerçek te çok farklı yürütülmüştür. Türkiye AKP iktidarında İsrail ile hep iki yüzlü politika izlemiş , Türk Halkını kandırmıştır. Büyük Orta Doğu projesinin bir parçası ve neticesi olan bu katliama karşı B.O.P Eş Başkanı olan R.T.E ‘nin tepkisini inandırıcı bulmadığımızı belirmek istiyoruz.
 
 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Filistin konusunda dün ne düşünüyorsak bugün de aynı görüşte tutarlı bir politika benimsiyoruz. İsrail ve onun destekçisi Amerikan emperyalizminin zulmünü , katliamlarını lanetliyoruz. Onurlu ve mazlum Filistin halkının direnişi devam edecek emperyalist haydutluğa ve katliamlara rağmen elbet bir gün Filistin halkı topraklarına ve ülkelerine kavuşacak, emperyalizm kovulacak, onurlu Filistin halkı mücadeleyi kazanacaktır.
 
 Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, Kahrolsun İsrail Yaşasın Halkların kardeşliği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 
 C.H.P Taşova İlçe Başkanlığı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert