Kongreye 1359 üyenin 827’si katılırken, 807 katılımcı üyenin 8 oyu geçersiz sayıldı. Geçerli oyların 297’sini alan Cafer Korucu yeniden başkan seçilirken, ilçemiz Gürsu köyünden Adem Özkan 272 oy aldı. Mustafa Yazıcı 169, Yavuz Selim Cört 61 oy aldı.

    Yeniden başkan seçilen Korucu yaptığı konuşmada: “Seçimin öncelikle Ülke Hayvancılığına, İlimize ve yetiştiricilerimize Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde 45. Milyon küçükbaş varlığımızla Avrupa da 1. Sırada bulunmaktayız. Merhum Âşık Veysel in dediği gibi bizim hikâyemiz Koyun Keçinin hikayesidir. Kara toprağa sımsıkı sarılıp kendisine yer edenlerin günün ilk ışıklarıyla birlikte başlayıp taki gün batımına kadar sürüp devam eden bir hikaye. Bizim işimiz zor ve meşakkatli, alın teri gerektirir; Koyun ve keçi yüz yıllardan beri sürüp gelen atalarımızdan bize mirastır. Ülkemiz Coğrafyasında üretmek ve toprağını korumaktan başka düşüncesi olmayan sektörümüzde öncelikle hedefimiz İlimiz de Küçükbaş sektörünü en üst seviyede hak ettiği gere getirerek ülke ekonomisine katkı da bulunmaktır” dedi.

    Yönetim kurulu asıl üyeliklerine: Mustafa Bilir, Rıza Tanrıverdi, Hakan Ay, Ali Kurun, Salih Güler, Muammer Yaylacık seçilirken, Denetleme kurulu asıl üyeliklerine: Selahattin Bayın, Hasan Bolulu, Aysun Acaray seçildi.

    Cafer Korucu başkanlığındaki yeni yönetimi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.