Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 22:43

SAĞLIK MESLEK LİSESİ 20 ÖĞRENCİ VE İKİ ÖĞRETMENİ AVRUPA YOLUNDA

SAĞLIK MESLEK LİSESİ 20 ÖĞRENCİ VE İKİ ÖĞRETMENİ AVRUPA YOLUNDA

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-02-2018 16:31   Güncelleme : 07-02-2018 16:31
SAĞLIK MESLEK LİSESİ  20 ÖĞRENCİ VE İKİ ÖĞRETMENİ AVRUPA YOLUNDA

Süleyman Bursalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, uyguladığı programlarla  Avrupa Projesi çalışmalarını  heyecanla  ve hız kesmeden  devam ettiriyor.

Öğrenci ve öğretmenden oluşan ilk 10 kişinin uğurlama töreninde konuşma yapan  Okul Müdürü Fatih Ocak; ”Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik  Programları  Merkezi Başkanlığı   Türkiye Ajansı  tarafından yürütülen  Erasmus Personel ve Öğrenci Hareketliliği kapsamında kabul edilen ;Taşova Süleyman Bursalı  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Taşova  Sağlı  Meslek Lisesi) “ Terminal  Dönemde  Hasta Bakımı  Stajı”  adlı projesi, 21 günlük beceri  eğitimi kapsamında 20 öğrenci, 2 öğretmenle  İtalya ve Çek Cumhuriyetinde  mesleki staj , gözlem, teknik faaliyetlerini  gerçekleştirecek. Proje uygulaması başlamadan  önce proje katılımcıları  İlçe Kaymakamı  Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk  ve İlçe  Milli  Eğitim Müdürü  Mustafa Tümer’i ziyaret ederek paylaşımlarda  bulundular.

Proje kapsamında  öğrenciler  proje  yurt dışı  ortağının bünyesindeki  eğitim kurumunda teorik, bağlı kurumları olan hastane, rehabilitasyon  merkezi, hasta bakım merkezlerinde  beceri eğitimi kapsamında mesleki staj, gözlem ve teknik faaliyetlerini gerçekleştirdiler.  Bu proje ile yapılacak kültürel faaliyetlerle bu ülkeleri  tanıma imkanlarını sağlamış olacakları gibi ayrıca yurt dışındaki  kalış sürelerinde, ev sahibi kuruluşların sportif, sosyal imkanlarının tamamından faydalanabilecekler.

Okul müdürü Ocak; “Projeye verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Kudret Kurnaz’a, Belediye Başkanımız Bayram Öztürk’e,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer’e , Belediye Başkan Yardımcımız Kadir Aydoğan’a ayrıca projenin gerçekleşmesinde  emeği geçen tüm okul paydaşlarımıza  teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin  yurt dışında yapacakları sosyal ve eğitim çalışmalarında,ülkemizi en iyi şekilde  temsil edeceklerine inanıyoruz.” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert