Suluova’da eğitim ve spor alanında önemli yatırımlar duyuruldu. AK Parti Suluova İlçe Başkanı Mustafa Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suluova için bütçeye alınan projeleri kamuoyuyla paylaştı.
Başkan Şen, “Sevdamız Suluova” diyerek yaptığı açıklamada, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez’i Gazi Meclis’te ziyaret ettiklerini belirterek, Suluova’ya kazandırılacak 2 adet Kapalı Antrenman Sahası, 2 adet Sentetik Çim Saha, Zübeyde Hanım İlkokulu ve Şeker İlkokulu projelerinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Şen ayrıca, bu yatırımlarda emeği geçen milletvekillerine ve AK Parti İl Başkanı Galip Uzun’a teşekkür etti.
Suluova için sevindirici bu gelişmeleri memnuniyetle karşılarken, bizler de Taşova halkı olarak kendi ilçemiz adına bazı soruları sormadan geçemiyoruz.
Taşova’da uzun süredir beklenen spor salonu projesinin çizimi tamamlanmış olmasına rağmen, henüz yapım ihalesi yapılmadı. İlçemizde gençlerin spor yapabileceği modern bir salona kavuşması için sürecin hızlandırılmasını istiyoruz.
Ayrıca deprem analizi nedeniyle boşaltılan eski Taşova Lisesi, Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eski Kaymakamlık binası ve Öğretmenevi binalarının akıbeti konusunda net bir bilgi bekliyoruz.
Ve yıllardır kangren haline gelen yüksekokul yurt sorunu... Her ilçede bir çözüm bulunmuşken, Taşova’da bu mesele 11 yıldır çözülemiyor. Gençlerimizin barınma sorununa çözüm için artık somut adımlar atılmalı.
OSB, 2. Etap TOKİ ve 112 Acil Servis Merkezi’nin D100 karayolu kenarına taşınması gibi konular da hâlâ belirsizliğini koruyor. Bu projelerin son durumu hakkında kamuoyuna açıklama yapılması, ilçe halkının en doğal hakkıdır.
Taşova olarak biz de güzel gelişmeler yaşamak, gençlerimiz ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek görmek istiyoruz. Suluova’ya yapılan yatırımlar hayırlı olsun, ama Taşova da unutulmamalı.