İlçemize bağlı Alpaslan beldesinde yaşayan vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi.
Muhtarlık yetkilileri, özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çözmek ve su israfını önlemek amacıyla kapsamlı bir ana hat yenileme çalışması başlattı.
Yaz Aylarında Yaşanan Su Sıkıntısına Çözüm:
Alpaslan beldemizde, özellikle yaz aylarında artan nüfus ve sıcaklıklarla birlikte su tüketimi de artıyor. Bu durum, bazı mahallelerde su sıkıntısına yol açıyordu. Muhtar Harun Zorlu, bu sorunu kökten çözmek için harekete geçti ve ana hat yenileme çalışması başlattı.
Su İsrafının Önüne Geçilecek:
Çalışma kapsamında, eskiyen ve yıpranan su boruları yenileriyle değiştirilecek. Bu sayede, su kayıplarının önüne geçilerek su israfı engellenecek. Ayrıca, yeni hatlar sayesinde su basıncı artırılarak vatandaşların daha rahat su kullanması sağlanacak.
Muhtar Harun Zorlu, çalışmaların yapıldığı Osmanyeri mevkiisin de, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın yazın köyümüzde sokaklarımızda su çıkmayan mahallelerimizin sorunlarını giderebilmek için ve su israflarının önüne geçebilmek için yeniliklerimiz devam edecek inşallah. Bütün Alpaslan halkının bu konuyla ilgili duyarlı olmasını rica ediyorum." dedi.