Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi yılsonu el sanatları sergisi açılış gerçekleştirildi.

Sergi açılışına; Belediye Başkanı Ömer Özalp, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bünyamin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Bol, kurum amirleri, vatandaşlar, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitimi Merkezindeki serginin açılışını Belediye Başkanı Ömer Özalp ile birlikte yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer usta öğreticilerin belgelerini verip stantları gezip yapılan çalışmaları inceledi.

3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10:00’da açılışı gerçekleştirilen Geleneksel El Sanatları ve Giyim Kursları sergisinde, kursiyerlerin yaptıkları el sanatlarıyla giyim konusunda gösterdikleri hünerleri sergilendi.

Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi  müdürü Saffet Bol yaptığı açıklamada, Kursiyerlerimizin bu kurslarda dikiş dikmelerine, kalıp ve model çıkarmalarına, örgü, nakış, iğne oyası yapmalarına, yemek ve pastalar yapmalarına, ahşaba şekil verip renk katmalarına, saç kesimi ve cilt bakımı, yapmalarına, resim yapmalarına, bağlama ve gitar çalmayı öğrenmelerine, kuranı kerim i okuma ve anlamalarına, katkı sağladık

      Yine ilçe tarım müdürlüğü işbirliği ile açtığımız sürü yönetimi, tıbbi ve aromatik sebze yetiştiriciliği kursları ve yıl boyunca açılan Bilgisayar oparatörlüğü, hızlı klavye yazma kursu, iş sağlığı ve güvenliği, ilkyardım, hijyen eğitimi, hasta ve yaşlı hasta bakımı kursları ile kursiyerlerimizin istihdamlarına katkı sağladık.

        Gençlik merkezimizle, gençlik spor müdürlüğümüz ve okullarımız işbirliği ile açmış olduğumuz yüzme kurslarımızla yüzlerce öğrencimizin yüzme öğrenmesine, güreş, voleybol, futbol kurslarımızda yetişen öğrencilerimizin Türkiye şampiyonu ve il birincilikleri almalarına katkı sağladık. Yine Bu yaz da okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarımızın faydalanabileceği bir çok kursu planlayarak öğrencilerimiz ve gençlerimizi kapalı mekanlardan çıkarıp bir nebze de olsa dijital bağımlılıktan uzaklaştırmaya ve özgüven kazanmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz dedi

     Yıl içinde açılan kurs ve kursiyer sayımızla ilgili bir bilgi vermek istiyorum Mayıs ayı sonu itibari ile 19’u köylerimizde olmak üzere toplamda 85 adet kursumuz devam etmektedir. 1 Haziran 2023- 30 Mayıs 2024 arası son 1 yılda kurumumuz bünyesinde 390 kurs açmışız ve bu kurslarımıza 6572 kursiyer katılmış.

Yılsonu sergisi 5 Haziran Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar gezilebilecek.