İlçemizde geçtiğimiz aylarda Atatürk Bulvarı üzerinde hizmet verirken Kaymakamlık binasının yer değiştirmesi üzerine taşınan 112 Acil 2 Nolu Sağlık Hizmetleri İstasyonu diğer adıyla Ambulans servis merkezi, bilinçsiz sürücülerimizden dertli.

 İşlek bir yer olan Cumhuriyet Mahallesi üzerinde bulunan Mustafa Korkmaz Caddesi ve Mustafa Bey Caddesi’nde sürücülerin “BİLİNÇSİZ” park etmesi sebebiyle Ambulans olay yerine giderken çıkma sorunu, gelirken ise park sorunu yaşıyor.

 Malumunuz bir can çok kıymetli. Bilinçsiz park edenler sebebiyle bir hayatı kurtarma süresi azalıyor. Ambulans ve sağlık ekibi neredeyse her seferinde bu durumla karşılaşıyor.

Alternatif olarak oraya konulan plastik dubalar ise kırılmış, işe yaramamış durumda.

 Mevcut konum itibariyle 112 Acil Sağlık İstasyonu normal şartlarda en erken şekilde hastaya müdahale etmesi ve rahat bir çıkış pozisyonunda olması gerekir. Ama şu anki durum bu duruma müsaade etmemektedir. Bu hatalı durumu bir nebze olsun düzeltebilir, hastalara kolay ulaşım sağlanabilir.

Alternatif olarak, Gençlik Merkezi ve Sağlık Ocağı önünü taşıt trafiğine kapatıp demir bariyerlerle engel koyup sadece Ambulans giriş çıkışı sağlanabilir. Meydan ve otopark olarak kullanılan alana ise Atatürk Bulvarı üzerinden giriş yapılıp, Mustafa Bey Caddesi’nden çıkış yapılabilir.