Muhammed Canlı İtfaiyeci ve Arama Kurtarma Eğitmeni

AFAD’ın paylaştığı bilgiye göre, 18 Nisan 2024 Perşembe günü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.35’te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Tokat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Hataylı depremzedeler resmî yardımların kesildiğini ve kendi imkânlarıyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını basından duyuyoruz.

   Güzel ilçemiz Taşova’da Kuzey Anadolu fay hattında yer almaktadır. Peki Deprem sonrası için arama kurtarma, temel gıda, su, barınma için çadır en önemli ihtiyaçlarımız olacaktır. Bu işin şakası yoktur ve ihmale gelmez. Hiç vakit kaybetmeden arama kurtarma ekipleri kurmalı, toplanma alanları belirlenmelidir.

“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek

lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.”

M. Kemal ATATÜRK