İstanbul’da faaliyet gösteren 2005 yılında kurulan Boraboy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği 10. olağan genel kurul toplantısı Nisan ayında gerçekleştirilecek.

Dernek Başkanı Vedat Gökçe genel kurul öncesi bir açıklama yaptı:

”Arkadaşlar Merhaba

Bildiğiniz üzere; 2019 yılından beri 5 senedir, BORABOY EĞİTİM KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ ‘nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım. Başta her yıl artarak karşılıksız verilen öğrenci bursları, Boraboy İşletmesinde her yıl 30-40 Boraboylunun SGK’lı olarak çalışmasını sağlamak, Boraboy Köyüne yapılan nakdi yardımlar, Boraboy Camisine yapılan yardımlar, cami yemekhanesine yapılan malzeme yardımları, proje bazlı yatırımlar, Ankara ve Sultanbeyli Lokallerinin kirasının finanse edilmesi, kahvaltı programları, yapılan yatırımlar sonucunda Boraboy Gölümüzün 25 yıllığına işletme hakkının Boraboy’a kazandırılması, şenlik-piknik-konser vb. etkinlikler, deprem bölgesine yardım, düğün ve cenazelerin duyurusu (bunların duyuruya hazırlanması-yayınlanması-sms atılması basit işler gibi görünse de hiçte basit değil, zaman ve emek isteyen özel işler), Amasya TAŞDEF Futbol turnuvasında BORABOYLU GENÇLER ŞAMPİYON OLDULAR- gençlerin kaynaşması için çok çabalar,emekler harcandı, pandemi dönemi ve büyük deprem döneminde mecburen duraksasakta, yönetim kurulumuzla birlikte yüzlerce iş yaptık. İnşallah yeni dönemde de yine güzel, değerli, anlamlı işler yapacağız, bunların başına da Boraboy Köyünü, BORABOY KASABASI yapmak için kanunlar nezdinde neler yapılması gerekiyorsa onları yapacağız. BORABOY markasının elinden alınan belediyesini tekrar T.C. BORABOY BELEDİYESİ tabelasını asmak için sizlerin de onayıyla çalışacağız. Belediye olmak demek Boraboy’da 12 ay çalışacak, en azından 40 kişinin maaş alması demek. Boraboy, ilkokulu, camisi, esnafı ile daha bir canlı bir kasaba olacak, yaşayan kent olacak.

Bu vesile ile VEDAT GÖKÇE olarak 2024-2026 dönemi için BORABOY EĞİTİM KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ başkanlığına ADAY OLDUĞUMU siz üyelerimize ve Boraboy halkına ilan etmek istedim. Yönetim kurulu asil ve yedek listemizi ise gelecek hafta sonu yine buradan paylaşacağım.”